Κόβουμε με τα χέρια ακανόνιστα τα μανιτάρια μας, μέτρια κομμάτια γιατί θα μαζέψουν αρκετά στο ψήσιμο.
250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
Ρίχνουμε στα μανιτάρια όλα τα υλικά για το γύρο και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια για να πάει παντού η μαρινάδα.
20 γρ. σόγια σος, ⅔ κ.γ. πελτέ ντομάτας, ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ⅓ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, ½ κ.γ. θυμάρι φρέσκο, 50 γρ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά να δέσουν τα υλικά.
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
Ρίχνουμε μέσα στον κάδο τα μανιτάρια με τη μαρινάδα και προσπαθούμε όσο γίνεται να είναι σε μια στρώση για να ψηθούν ομοιόμορφα.
Ψήνουμε για 8 λεπτά στους 200 °C, ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.