Είναι σαν το καλοκαίρι στο πιάτο σας. Ελαφρύ με πλούσια γεύση, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο στην προετοιμασία.
Servings 2μερίδες
Προετοιμασία 5 minutesλεπτά
Μαγείρεμα 10 minutesλεπτά
Σύνολο 15 minutesλεπτά
Συστατικά
250γρ.κολοκυθάκια
2κ.σ.φρυγανιά τριμμένη
1κ.σ.ελαιόλαδο
½κ.γ.βασιλικός αποξηραμένος
½κ.γ.ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Κόβουμε σε ροδέλες ή στικ τα κολοκυθάκια μας, προσπαθούμε όσον το δυνατόν να είναι ίδιο το μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
250 γρ. κολοκυθάκια
Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά (ή το panko) με τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος, ½ κ.γ. ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Βάζουμε τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια μας στο λάδι ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε σπρέι λαδιού τα ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές και τα περνάμε στο μείγμα που φτιάξαμε.
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Στη συνέχεια τα στρώνουμε στο δοχείο του air fryer.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C, προσέχουμε ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με το πόσο χοντρά κόψαμε τα κομμάτια μας, μπορείτε στα 5 λεπτά μαγειρέματος να ανοίξετε για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται και να αποφασίσετε πόσο θα χρειαστεί ακόμα για να γίνουν τραγανά.