Επιστροφή
+ servings

Κολοκυθάκια τηγανητά με φρυγανιά

4.16 από 19 βαθμολογίες
Είναι σαν το καλοκαίρι στο πιάτο σας. Ελαφρύ με πλούσια γεύση, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο στην προετοιμασία.
Servings 2 μερίδες
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 10 minutes
Σύνολο 15 minutes

Συστατικά

  • 250 γρ. κολοκυθάκια
  • 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
  • ½ κ.γ. ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε ροδέλες ή στικ τα κολοκυθάκια μας, προσπαθούμε όσον το δυνατόν να είναι ίδιο το μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.
    250 γρ. κολοκυθάκια
  • Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά (ή το panko) με τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
    ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος, ½ κ.γ. ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • Βάζουμε τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια μας στο λάδι ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε σπρέι λαδιού τα ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές και τα περνάμε στο μείγμα που φτιάξαμε.
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Στη συνέχεια τα στρώνουμε στο δοχείο του air fryer.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C, προσέχουμε ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με το πόσο χοντρά κόψαμε τα κομμάτια μας, μπορείτε στα 5 λεπτά μαγειρέματος να ανοίξετε για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται και να αποφασίσετε πόσο θα χρειαστεί ακόμα για να γίνουν τραγανά.

Tips

Διατροφικός Πίνακας

Θερμίδες: 54kcal
Calories: 54kcal
Cuisine: Μεσογειακή
Keyword: Λαχανικά, Τραγανά, Χορτοφαγικό