Κολοκυθάκια τηγανητά με φρυγανιά
Είναι σαν το καλοκαίρι στο πιάτο σας. Ελαφρύ με πλούσια γεύση, δεν θα μπορούσε να είναι πιο εύκολο στην προετοιμασία.
Συστατικά
- 250 γρ. κολοκυθάκια
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος
- ½ κ.γ. ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε ροδέλες ή στικ τα κολοκυθάκια μας, προσπαθούμε όσον το δυνατόν να είναι ίδιο το μέγεθος για να ψηθούν ομοιόμορφα.250 γρ. κολοκυθάκια
- Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά (ή το panko) με τον βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.½ κ.γ. βασιλικός αποξηραμένος, ½ κ.γ. ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι, 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- Βάζουμε τα κομμάτια από τα κολοκυθάκια μας στο λάδι ή ακόμα καλύτερα αν έχουμε σπρέι λαδιού τα ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές και τα περνάμε στο μείγμα που φτιάξαμε.1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Στη συνέχεια τα στρώνουμε στο δοχείο του air fryer.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C, προσέχουμε ο χρόνος θα διαφέρει ανάλογα με το πόσο χοντρά κόψαμε τα κομμάτια μας, μπορείτε στα 5 λεπτά μαγειρέματος να ανοίξετε για να δείτε σε τι κατάσταση βρίσκονται και να αποφασίσετε πόσο θα χρειαστεί ακόμα για να γίνουν τραγανά.