Επιστροφή
+ servings

Κουνουπίδι “Μπριζόλα”

4.47 από 15 βαθμολογίες
Ψημένο κουνουπίδι στη φριτέζα αέρος, μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για χορτοφάγους που θέλουν ένα γεύμα με κρέας. Έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Servings 2
Προετοιμασία 3 minutes
Μαγείρεμα 15 minutes
Σύνολο 18 minutes

Συστατικά

  • 1 τμχ. κουνουπίδι μεσαίο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα του και κόβουμε το κοτσάνι χαμηλά στη βάση του.
    1 τμχ. κουνουπίδι
  • Κόβουμε στη μέση και προσπαθούμε να το κόψουμε σε φέτες 5-6 εκατοστών. Δε θα βγουν ολόκληρα όλα τα κομμάτια αλλά δεν πτοούμαστε.
  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με σκόρδο, κουρκουμά, μπούκοβο και αλατοπίπερο. Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. κουρκουμάς, ½ κ.γ. μπούκοβο, Αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C για 2 λεπτά και τοποθετούμε μέσα στον κάδο τα κομμάτια μας σε μια στρώση.
  • Ψήνουμε για 9 λεπτά στους 180 °C. Στη συνέχεια γυρίζουμε τα κομμάτια μας από την άλλη και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    1 κ.σ. μαϊντανό

Tips

Διατροφικός Πίνακας

Θερμίδες: 66kcalΥδατάνθρακες: 6gΠρωτεΐνη: 3gΛιπαρά: 4g
Calories: 66kcal