Κουνουπίδι “Μπριζόλα”
Ψημένο κουνουπίδι στη φριτέζα αέρος, μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για χορτοφάγους που θέλουν ένα γεύμα με κρέας. Έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Συστατικά
- 1 τμχ. κουνουπίδι (μεσαίο)
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ. κουρκουμάς
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- Αλάτι
- 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένος)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα του και κόβουμε το κοτσάνι χαμηλά στη βάση του.1 τμχ. κουνουπίδι
- Κόβουμε στη μέση και προσπαθούμε να το κόψουμε σε φέτες 5-6 εκατοστών. Δε θα βγουν ολόκληρα όλα τα κομμάτια αλλά δεν πτοούμαστε.
- Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με σκόρδο, κουρκουμά, μπούκοβο και αλατοπίπερο. Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. κουρκουμάς, ½ κ.γ. μπούκοβο, Αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C για 2 λεπτά και τοποθετούμε μέσα στον κάδο τα κομμάτια μας σε μια στρώση.
- Ψήνουμε για 9 λεπτά στους 180 °C. Στη συνέχεια γυρίζουμε τα κομμάτια μας από την άλλη και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
- Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.1 κ.σ. μαϊντανό