Κουνουπίδι “Μπριζόλα”

Περίμενε, τι; Μπορεί να νομίζετε ότι δεν σας αρέσει το κουνουπίδι, αλλά αυτή η συνταγή θα σας αλλάξει γνώμη. Ψημένο στη φριτέζα αέρος, είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για χορτοφάγους που θέλουν ένα γεύμα με κρέας. Μπορεί να σερβιριστεί ως έχει ή μαζί με ρύζι ή πουρέ πατάτας για ένα πλήρες γεύμα!

Κουνουπίδι “Μπριζόλα”

4.47 από 15 βαθμολογίες
Ψημένο κουνουπίδι στη φριτέζα αέρος, μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή για χορτοφάγους που θέλουν ένα γεύμα με κρέας. Έτοιμο σε λιγότερο από 20 λεπτά.
Μερίδες 2
Προετοιμασία 3 minutes
Μαγείρεμα 15 minutes
Σύνολο 18 minutes

Συστατικά
  

  • 1 τμχ. κουνουπίδι (μεσαίο)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • ½ κ.γ. μπούκοβο
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. μαϊντανό (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση
 

  • Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από τα εξωτερικά φύλλα του και κόβουμε το κοτσάνι χαμηλά στη βάση του.
    1 τμχ. κουνουπίδι
  • Κόβουμε στη μέση και προσπαθούμε να το κόψουμε σε φέτες 5-6 εκατοστών. Δε θα βγουν ολόκληρα όλα τα κομμάτια αλλά δεν πτοούμαστε.
  • Πασπαλίζουμε τα κομμάτια με σκόρδο, κουρκουμά, μπούκοβο και αλατοπίπερο. Τέλος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές.
    1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. κουρκουμάς, ½ κ.γ. μπούκοβο, Αλάτι, 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C για 2 λεπτά και τοποθετούμε μέσα στον κάδο τα κομμάτια μας σε μια στρώση.
  • Ψήνουμε για 9 λεπτά στους 180 °C. Στη συνέχεια γυρίζουμε τα κομμάτια μας από την άλλη και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
  • Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
    1 κ.σ. μαϊντανό
Διαφημίσεις

Tips

Κουζίνα: Μεσογειακή
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: