Προθερμαίνουμε το air fryer στους
200 °C Πλένουμε καλά τις πατάτες με ένα σφουγγάρι και τις τρυπάμε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία.
2 τμχ πατάτες
Τις αλείφουμε καλά με ελαιόλαδο γύρω γύρω και ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι. (Εδώ μπορούμε να βάλουμε και ότι άλλο θέλουμε πχ. σκόνη σκόρδου κτλ.)
2 κ.γ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
Τις βάζουμε στον κάδο του air fryer και τις ψήνουμε στους 200 °C για 40 λεπτά. Αλλάζετε το χρόνο προς τα πάνω αν είναι μεγάλες οι πατάτες ή προς τα κάτω για μικρότερες.
Βγάζετε τις πατάτες και με προσοχή κάνετε μια τομή στη μέση και πιέζεται από τα δύο άκρα ώστε να ανοίξουν.
Ρίχνετε ένα κουτάλι της σούπας βούτυρο στην κάθε μία, προσθέτετε το τυρί και γαρνίρετε με το πράσινο μέρος από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι.
2 κ.σ. βούτυρο, 2 κ.σ. τσαλαφούτι, 1 κρεμμύδι φρέσκο
Αν βάλουμε κάποιο αλλαντικό ή τυρί που θέλει έξτρα λιώσιμο, μόλις τις ανοίξουμε και βάλουμε μέσα τη γέμιση να ξαναψήσουμε τις πατάτες στους 200 °C για άλλα 4-5 λεπτά.