Επιστροφή
+ servings
Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer

Σουτζουκάκια με Σάλτσα

5 από 6 βαθμολογίες
Σε αυτή τη συνταγή σας προτείνουμε για το τραπέζι σας ένα ακόμη μαμαδίστικο, all time classic φαγητό, φτιαγμένο στο air fryer. Εγγυημένα τα πιο αφράτα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, κλασικό παραδοσιακό φαγητό με καταγωγή από τη Σμύρνη.
Servings 4
Προετοιμασία 20 minutes
Μαγείρεμα 32 minutes
Σύνολο 52 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά

Σουτζουκάκια

  • 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
  • 130 γρ. ψωμί τοστ κόρα
  • 70 ml γάλα πλήρες
  • ½ τμχ αυγό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 τμχ. σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.γ. κύμινο
  • 1 πρ. μπούκοβο
  • 1 πρ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 10 ml ούζο

Σάλτσα

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 τμχ. μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 τμχ. φύλλο δάφνης
  • 250 ml νερό
  • 1 τμχ. κύβο κότας
  • 400 γρ. κονκασέ ντομάτας
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • 1 τμχ. ξύλο κανέλας

Εκτέλεση

Σουτζουκάκια

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ το λάδι με το σκόρδο ώστε να λιώσει το σκόρδο.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ όλα τα υγρά υλικά, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
    70 ml γάλα, 30 ml ελαιόλαδο, 1 τμχ. σκελίδα σκόρδο, 10 ml ούζο, ½ τμχ αυγό
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Κόβουμε τις φέτες του τοστ σε κομματάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υγρά. Συνεχίζουμε με 1 πρ. μπούκοβο, 1 κ.γ. κύμινο και 1 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος. Ανακατεύουμε με τα χέρια ώστε να λιώσει το ψωμί καλά.
    1 κ.γ. κύμινο, 1 πρ. μπούκοβο, 1 κ.σ. δυόσμος, 130 γρ. ψωμί τοστ
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Στη συνέχεια βάζουμε μέσα τα 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, αρκετό αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε πάλι ώστε να γίνουν όλα ένα μείγμα.
    300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 πρ. πιπέρι
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 195 °C
  • Πλάθουμε τα σουτζουκάκια περίπου στα 40 γραμμάρια και προσπαθούμε να τους δώσουμε το οβάλ σχήμα που τα χαρακτηρίζει.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Βάζουμε μια στρώση στον κάδο του air fryer και ψήνουμε για 12 λεπτά στους 195 °C, ανάλογα με το air fryer ίσως χρειαστεί να τα γυρίσουμε στα 8 λεπτά.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Βγάζουμε και αφήνουμε στην άκρη.

Σάλτσα

  • Βάζουμε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο 1 τμχ. μεσαίο κρεμμύδι. Προσθέτουμε ½ κ.γ. ζάχαρη και περιμένουμε να καραμελώσει πάντα σε μέτρια φωτιά.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Συνεχίζουμε με το 1 τμχ. ξύλο κανέλας, τα 2 τμχ. φύλλο δάφνης, το 1 τμχ. κύβο κότας, τα 400 γρ. κονκασέ ντομάτας και τα 250 ml νερό.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Ρίχνουμε και τα σουτζουκάκια μέσα και βράζουμε σε σιγανή φωτιά με το καπάκι για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer
  • Σερβίρουμε με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.
    Σουτζουκάκια με σάλτσα στο air fryer

Διατροφικός Πίνακας

Μερίδα: 100gΘερμίδες: 172kcalΥδατάνθρακες: 11gΠρωτεΐνη: 8.6gΛιπαρά: 9.5g
Calories: 172kcal
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Κιμάς, Κρέας, Μοσχάρι, Τηγανητά