Επιστροφή
+ servings

Τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες

4.17 από 24 βαθμολογίες
Μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό στην ελληνική κουζίνα, αλλά μόλις μάθεις πόσα σου προσφέρει η γλυκοπατάτα δεν θα λείψει ξανά από τη διατροφή σου.
Servings 2
Προετοιμασία 3 minutes
Μαγείρεμα 10 minutes
Σύνολο 13 minutes

Συστατικά

  • 2 τμχ. γλυκοπατάτες μέτριες
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν ίδιο πάχος κομμάτια ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
    2 τμχ. γλυκοπατάτες
  • Αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
  • Ψεκάζουμε το συρτάρι του air fryer με λίγο λάδι ή βάζουμε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Αν η ποσότητά μας είναι αρκετή, είτε τις μοιράζουμε σε ανάλογα ψησίματα, είτε προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος και τι ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C και ενδιάμεσα στα 5-6 λεπτά ανοίγουμε και τις ανακατεύουμε. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μετά τα δέκα λεπτά ελέγχουμε το ψήσιμο και δίνουμε στις πατάτες 1 επιπλέον λεπτό κ.ο.κ.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες μας και τις απολαμβάνουμε με κάποια σος ή απλά με υπέροχη ketchup.

Διατροφικός Πίνακας

Θερμίδες: 84kcalΥδατάνθρακες: 12gΠρωτεΐνη: 1gΛιπαρά: 4g
Calories: 84kcal
Cuisine: Αμερικάνικη