Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν ίδιο πάχος κομμάτια ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
2 τμχ. γλυκοπατάτες
Αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
Ψεκάζουμε το συρτάρι του air fryer με λίγο λάδι ή βάζουμε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι λαδόκολλα.
Προσθέτουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Αν η ποσότητά μας είναι αρκετή, είτε τις μοιράζουμε σε ανάλογα ψησίματα, είτε προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος και τι ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C και ενδιάμεσα στα 5-6 λεπτά ανοίγουμε και τις ανακατεύουμε. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μετά τα δέκα λεπτά ελέγχουμε το ψήσιμο και δίνουμε στις πατάτες 1 επιπλέον λεπτό κ.ο.κ.
Σερβίρουμε τις πατάτες μας και τις απολαμβάνουμε με κάποια σος ή απλά με υπέροχη ketchup.