Τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες

Οι τηγανητές γλυκοπατάτες στη φριτέζα αέρα θα κάνουν την κουζίνα σας να μυρίζει υπέροχα προσφέροντα σας μια υπέροχη γευστική εμπειρία. Ψήνονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι τραγανές εξωτερικά και μαλακές από μέσα με μια υπέροχη γλυκιά γεύση.

Τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες

4.17 από 24 βαθμολογίες
Μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό στην ελληνική κουζίνα, αλλά μόλις μάθεις πόσα σου προσφέρει η γλυκοπατάτα δεν θα λείψει ξανά από τη διατροφή σου.
Μερίδες 2
Προετοιμασία 3 minutes
Μαγείρεμα 10 minutes
Σύνολο 13 minutes

Συστατικά
  

  • 2 τμχ. γλυκοπατάτες (μέτριες)
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν ίδιο πάχος κομμάτια ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
    2 τμχ. γλυκοπατάτες
  • Αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
    ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
  • Ψεκάζουμε το συρτάρι του air fryer με λίγο λάδι ή βάζουμε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι λαδόκολλα.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Αν η ποσότητά μας είναι αρκετή, είτε τις μοιράζουμε σε ανάλογα ψησίματα, είτε προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος και τι ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
  • Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C και ενδιάμεσα στα 5-6 λεπτά ανοίγουμε και τις ανακατεύουμε. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μετά τα δέκα λεπτά ελέγχουμε το ψήσιμο και δίνουμε στις πατάτες 1 επιπλέον λεπτό κ.ο.κ.
  • Σερβίρουμε τις πατάτες μας και τις απολαμβάνουμε με κάποια σος ή απλά με υπέροχη ketchup.
Διαφημίσεις
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Πάρτε μέρος στη συζήτηση

  1. Ελενη είπε:

    1 star
    Η φριτεζα μου ειναι rohnson 8lt και οχι δεν βγαινουν οι πατατες ή οι γλυκοπατατες ουτε τραγανες ουτε ωραιες. Βγαινουν φυδατωμενες. Εκτος και αν εννοουμε τραγανπ το αφυδατωμενο. Ειναι σαν να τις κανω στον φουρνο στον αερα. Και βασικα και το air fryer αυτο ειναι. Οποτε πραγματικα απορω, κανεις δεν ειχε δοκιμασει τοσο καιρο τον αερα στον φουρνο; συν οτι ψηνεις κανονικα για ολοκληρη την οικογενεια 1 φορα και οχι 3 και 4 φορες σε μεριδες και στοιχισμενα στη σειρα μηπως και ψηθουνε

    1. AirFrying Author είπε:

      Δοκιμάστε να βάλετε περισσότερο λάδι να καλύψει την επιφάνεια τους, συνήθως αφυδατωμένες βγαίνουν όταν δεν υπάρχει καθόλου λάδι. Όσον αφορά το τι είναι air fryer, ναι αυτό ακριβώς είναι που αναφέρεται, ένας φούρνος με αέρα με την σημαντική διαφορά ότι δουλεύει σε πολύ μικρότερο χώρο που βοηθάει να ψήνει πολύ γρηγορότερα τα φαγητά. Και επειδή τα “χτυπάει” από τόσο κοντά ο καυτός αέρας έχουμε ένα αποτέλεσμα κοντά στο τηγανητό στα περισσότερα φαγητά. Φυσικά αποτέλεσμα deep fried δε θα έχουμε.

  2. Χριστίνα είπε:

    Τι θερμοκρασία βάζετε; δεν τη γράφετε.

    1. AirFrying Author είπε:

      Έχετε απόλυτο δίκιο, η θερμοκρασία μαγειρέματος για τις γλυκοπατάτες είναι 200c.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: