Τραγανές τηγανητές γλυκοπατάτες
Μπορεί να μην είναι το πιο δημοφιλές λαχανικό στην ελληνική κουζίνα, αλλά μόλις μάθεις πόσα σου προσφέρει η γλυκοπατάτα δεν θα λείψει ξανά από τη διατροφή σου.
Συστατικά
- 2 τμχ. γλυκοπατάτες (μέτριες)
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε όσο το δυνατόν ίδιο πάχος κομμάτια ώστε να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.2 τμχ. γλυκοπατάτες
- Αλείφουμε ή ψεκάζουμε τις κομμένες γλυκοπατάτες με ελαιόλαδο, και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας, σκόνη σκόρδου, γλυκιά πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά, ⅓ κ.γ. σκόρδο σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
- Ψεκάζουμε το συρτάρι του air fryer με λίγο λάδι ή βάζουμε στο κάτω μέρος ένα κομμάτι λαδόκολλα.
- Προσθέτουμε τις πατάτες προσέχοντας να μην είναι η μία πάνω στην άλλη. Αν η ποσότητά μας είναι αρκετή, είτε τις μοιράζουμε σε ανάλογα ψησίματα, είτε προσαρμόζουμε το χρόνο ψησίματος και τι ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C και ενδιάμεσα στα 5-6 λεπτά ανοίγουμε και τις ανακατεύουμε. Για πιο τραγανό αποτέλεσμα μετά τα δέκα λεπτά ελέγχουμε το ψήσιμο και δίνουμε στις πατάτες 1 επιπλέον λεπτό κ.ο.κ.
- Σερβίρουμε τις πατάτες μας και τις απολαμβάνουμε με κάποια σος ή απλά με υπέροχη ketchup.
Η φριτεζα μου ειναι rohnson 8lt και οχι δεν βγαινουν οι πατατες ή οι γλυκοπατατες ουτε τραγανες ουτε ωραιες. Βγαινουν φυδατωμενες. Εκτος και αν εννοουμε τραγανπ το αφυδατωμενο. Ειναι σαν να τις κανω στον φουρνο στον αερα. Και βασικα και το air fryer αυτο ειναι. Οποτε πραγματικα απορω, κανεις δεν ειχε δοκιμασει τοσο καιρο τον αερα στον φουρνο; συν οτι ψηνεις κανονικα για ολοκληρη την οικογενεια 1 φορα και οχι 3 και 4 φορες σε μεριδες και στοιχισμενα στη σειρα μηπως και ψηθουνε
Δοκιμάστε να βάλετε περισσότερο λάδι να καλύψει την επιφάνεια τους, συνήθως αφυδατωμένες βγαίνουν όταν δεν υπάρχει καθόλου λάδι. Όσον αφορά το τι είναι air fryer, ναι αυτό ακριβώς είναι που αναφέρεται, ένας φούρνος με αέρα με την σημαντική διαφορά ότι δουλεύει σε πολύ μικρότερο χώρο που βοηθάει να ψήνει πολύ γρηγορότερα τα φαγητά. Και επειδή τα “χτυπάει” από τόσο κοντά ο καυτός αέρας έχουμε ένα αποτέλεσμα κοντά στο τηγανητό στα περισσότερα φαγητά. Φυσικά αποτέλεσμα deep fried δε θα έχουμε.
Τι θερμοκρασία βάζετε; δεν τη γράφετε.
Έχετε απόλυτο δίκιο, η θερμοκρασία μαγειρέματος για τις γλυκοπατάτες είναι 200c.