Επιστροφή
+ servings

Καλαμπόκι Ψητό

4.55 από 11 βαθμολογίες
Η καλύτερη συνταγή για το πιο ζουμερό και νόστιμο καλαμπόκι που έχετε φάει ποτέ, και μάλιστα σε ελάχιστο χρόνο.
Servings 1
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 18 minutes
Σύνολο 23 minutes

Συστατικά

  • 1 τμχ. καλαμπόκι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο για τη μη χορτοφαγική έκδοση
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε το καλαμπόκι αφαιρώντας τα φύλλα και τα μαλλιά. Μπορούμε να μην το πλύνουμε αλλά αν το κάνουμε θα πρέπει στη συνέχεια να το στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
    1 τμχ. καλαμπόκι
  • Ψεκάζουμε ή αλείφουμε το καλαμπόκι μας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας (όχι το βούτυρο).
    1 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
  • Βάζουμε το καλαμπόκι στο καλάθι του airfryer και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 190 °C βαθμούς μέχρι να δούμε να παίρνει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
  • Στα δέκα λεπτά το γυρνάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά αλλά ανά 3 λεπτά το γυρνάμε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα παντού. Προσαρμόστε τον χρόνο ανάλογα και με το μέγεθος και την ποσότητα που έχετε βάλει στο καλάθι.
  • Βγάζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο (φυσικά για την χορτοφαγική εκδοχή παραλείψτε αυτό το βήμα). Αυτό ήταν το πιο ζουμερό καλαμπόκι που έχετε φάει σε 20 λεπτά.
    2 κ.σ. βούτυρο

Tips

-

Διατροφικός Πίνακας

Θερμίδες: 177kcalΥδατάνθρακες: 16gΠρωτεΐνη: 3gΛιπαρά: 12g
Calories: 177kcal
Course: Finger Food, Συνοδευτικό
Cuisine: Μεσογειακή
Keyword: Καλαμπόκι, Λαχανικά, Χορτοφαγικό