Καθαρίζουμε το καλαμπόκι αφαιρώντας τα φύλλα και τα μαλλιά. Μπορούμε να μην το πλύνουμε αλλά αν το κάνουμε θα πρέπει στη συνέχεια να το στεγνώσουμε καλά με χαρτί κουζίνας.
1 τμχ. καλαμπόκι
Ψεκάζουμε ή αλείφουμε το καλαμπόκι μας με το ελαιόλαδο από όλες τις πλευρές. Και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας (όχι το βούτυρο).
1 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
Βάζουμε το καλαμπόκι στο καλάθι του airfryer και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 190 °C βαθμούς μέχρι να δούμε να παίρνει ένα ελαφρύ καφέ χρώμα.
Στα δέκα λεπτά το γυρνάμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 10 λεπτά αλλά ανά 3 λεπτά το γυρνάμε ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα παντού. Προσαρμόστε τον χρόνο ανάλογα και με το μέγεθος και την ποσότητα που έχετε βάλει στο καλάθι.
Βγάζουμε το καλαμπόκι και ρίχνουμε σιγά σιγά το βούτυρο (φυσικά για την χορτοφαγική εκδοχή παραλείψτε αυτό το βήμα). Αυτό ήταν το πιο ζουμερό καλαμπόκι που έχετε φάει σε 20 λεπτά.