Επιστροφή
+ servings
Πανσέτα σε air fryer

Πανσέτα

Τραγανή πανσέτα με υπέροχο χρώμα στο air fryer. Η προσθήκη μπάρμπεκιου σως προσδίδει μια απίθανη γεύση, ανεβάζοντας το γευστικό αποτέλεσμα σε νέα επίπεδα.
Servings 2
Προετοιμασία 4 minutes
Μαγείρεμα 13 minutes
Σύνολο 17 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά

  • 300 γρ. πανσέτα
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.γ. πιπέρι
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Προαιρετικά

  • 2 κ.σ. BBQ σως

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
  • Με λίγο χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε τελείως τα κομμάτια κρέατος και τα ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές με το ελαιόλαδο.
    300 γρ. πανσέτα
    Πανσέτα σε air fryer
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, το ½ κ.γ. πιπέρι και το ½ κ.γ. αλάτι.
  • Βάζουμε το κρέας μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και προσέχουμε να πάει παντού.
    Πανσέτα σε air fryer
  • Τοποθετούμε, προαιρετικά, λαδόκολλα στον κάδο μας και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε μία στρώση.
    Πανσέτα σε air fryer
  • Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 °C.
  • Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους 200 °C.
  • Σε αυτό το σημείο αν χρησιμοποιήσουμε την BBQ σως, βγάζουμε το κρέας και το αλείφουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε ψήνοντας για ακόμα 3 λεπτά στους 200 °C .
    2 κ.σ. BBQ σως
    Πανσέτα σε air fryer
  • Σερβίρουμε.
    Πανσέτα σε air fryer

Tips

  • Μην παραλείψετε το στέγνωμα του κρέατος πριν το βάλετε στο air fryer είναι σημαντικό στο να βγει τραγανό το κρέας.
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα στο πάτο του κάδου αλλά βγαίνει καλύτερο το αποτέλεσμα χωρίς.
  • Προσέξτε να είναι όλο το κρέας σε μια στρώση για να ψηθεί σωστά.

Διατροφικός Πίνακας

Θερμίδες: 415kcalΥδατάνθρακες: 4gΠρωτεΐνη: 7gΛιπαρά: 41g
Calories: 415kcal
Cuisine: Ελληνική
Keyword: Χοιρινό