Πανσέτα
Τραγανή πανσέτα με υπέροχο χρώμα στο air fryer. Η προσθήκη μπάρμπεκιου σως προσδίδει μια απίθανη γεύση, ανεβάζοντας το γευστικό αποτέλεσμα σε νέα επίπεδα.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 300 γρ. πανσέτα
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου
- ½ κ.γ. πιπέρι
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
Προαιρετικά
- 2 κ.σ. BBQ σως
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
- Με λίγο χαρτί κουζίνας στεγνώνουμε τελείως τα κομμάτια κρέατος και τα ψεκάζουμε και από τις δύο πλευρές με το ελαιόλαδο.300 γρ. πανσέτα
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, το ½ κ.γ. πιπέρι και το ½ κ.γ. αλάτι.
- Βάζουμε το κρέας μέσα στο μείγμα που φτιάξαμε και προσέχουμε να πάει παντού.
- Τοποθετούμε, προαιρετικά, λαδόκολλα στον κάδο μας και βάζουμε τα κομμάτια κρέατος σε μία στρώση.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 °C.
- Γυρνάμε από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους 200 °C.
- Σε αυτό το σημείο αν χρησιμοποιήσουμε την BBQ σως, βγάζουμε το κρέας και το αλείφουμε και από τις δυο πλευρές. Συνεχίζουμε ψήνοντας για ακόμα 3 λεπτά στους 200 °C .2 κ.σ. BBQ σως
- Σερβίρουμε.
Tips
- Μην παραλείψετε το στέγνωμα του κρέατος πριν το βάλετε στο air fryer είναι σημαντικό στο να βγει τραγανό το κρέας.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λαδόκολλα στο πάτο του κάδου αλλά βγαίνει καλύτερο το αποτέλεσμα χωρίς.
- Προσέξτε να είναι όλο το κρέας σε μια στρώση για να ψηθεί σωστά.