Επιστροφή
+ servings

Σαρδέλες

5 από 3 βαθμολογίες
Αν οι σαρδέλες ψημένες στον φούρνο σας βγαίνουν περισσότερες από τις μισές φορές εντελώς ξερές και δεν τρώγονται τότε το air fryer είναι η λύση. Μετά από μόλις 10 λεπτά ψησίματος θα έχετε τις καλύτερες και πιο ζουμερές σαρδέλες που έχετε δοκιμάσει.
Servings 1
Προετοιμασία 10 minutes
Μαγείρεμα 10 minutes
Σύνολο 20 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά

  • 12 τμχ. σαρδέλες
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου προαιρετικό
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς προαιρετικό

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
  • Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μπορείτε να αφαιρέσετε και τα κεφάλια, εμείς τα αφήσαμε.
    12 τμχ. σαρδέλες
    Σαρδέλες σε air fryer
  • Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να τις καλύψουμε παντού με το μείγμα.
    ½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κουρκουμάς
    Σαρδέλες σε air fryer
  • Βάζουμε τις σαρδέλες στο air fryer με μια απόσταση μεταξύ τους για να ψηθούν τέλεια, και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 200 °C.
    Σαρδέλες σε air fryer
  • Αν δε βάλουμε λαδόχαρτο ή κάποιο πατάκι σιλικόνης (προτείνεται) καλό είναι να ψεκάσουμε με λίγο λάδι το πάτο του air fryer.
  • Γυρνάμε τα ψάρια και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά στους 200 °C.
  • Σερβίρουμε.
    Σαρδέλες σε air fryer

Tips

  • Αν δεν βάλετε λαδόκολλα ή κάποιο πατάκι σιλικόνης στο πάτο του κάδου δεν θα χρειαστεί να γυρίσετε τα ψάρια μπορείτε να τα ψήσετε για 10 συνεχόμενα λεπτά.
  • Όπως έχουμε ξαναπεί μπορείς αντί για μπολ να βάλετε τις σαρδέλες και τα υπόλοιπα υλικά σε μια σακούλα και να τα ανακατέψετε.
  • Αν και θα χρειαστεί πλύσιμο ο κάδος μετά το μαγείρεμα μπορείτε να βάλετε και λαδόκολλα αν θέλετε στον πάτο του κάδου.

Διατροφικός Πίνακας

Μερίδα: 100gΘερμίδες: 180kcal
Calories: 180kcal
Cuisine: Ελληνική