Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μπορείτε να αφαιρέσετε και τα κεφάλια, εμείς τα αφήσαμε.
12 τμχ. σαρδέλες
Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να τις καλύψουμε παντού με το μείγμα.
½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κουρκουμάς
Βάζουμε τις σαρδέλες στο air fryer με μια απόσταση μεταξύ τους για να ψηθούν τέλεια, και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 200 °C.
Αν δε βάλουμε λαδόχαρτο ή κάποιο πατάκι σιλικόνης (προτείνεται) καλό είναι να ψεκάσουμε με λίγο λάδι το πάτο του air fryer.
Γυρνάμε τα ψάρια και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά στους 200 °C.
Σερβίρουμε.