Σαρδέλες
Αν οι σαρδέλες ψημένες στον φούρνο σας βγαίνουν περισσότερες από τις μισές φορές εντελώς ξερές και δεν τρώγονται τότε το air fryer είναι η λύση. Μετά από μόλις 10 λεπτά ψησίματος θα έχετε τις καλύτερες και πιο ζουμερές σαρδέλες που έχετε δοκιμάσει.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 12 τμχ. σαρδέλες
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. αλάτι
- 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ.
- ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου (προαιρετικό)
- ½ κ.γ. κουρκουμάς (προαιρετικό)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
- Καθαρίζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ, μπορείτε να αφαιρέσετε και τα κεφάλια, εμείς τα αφήσαμε.12 τμχ. σαρδέλες
- Ρίχνουμε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να τις καλύψουμε παντού με το μείγμα.½ κ.γ. αλάτι, 1 κ.γ. αλεύρι γ.ο.χ., ½ κ.γ. σκόνη σκόρδου, ½ κ.γ. κουρκουμάς
- Βάζουμε τις σαρδέλες στο air fryer με μια απόσταση μεταξύ τους για να ψηθούν τέλεια, και ψήνουμε για 7 λεπτά στους 200 °C.
- Αν δε βάλουμε λαδόχαρτο ή κάποιο πατάκι σιλικόνης (προτείνεται) καλό είναι να ψεκάσουμε με λίγο λάδι το πάτο του air fryer.
- Γυρνάμε τα ψάρια και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά στους 200 °C.
- Σερβίρουμε.
Tips
- Αν δεν βάλετε λαδόκολλα ή κάποιο πατάκι σιλικόνης στο πάτο του κάδου δεν θα χρειαστεί να γυρίσετε τα ψάρια μπορείτε να τα ψήσετε για 10 συνεχόμενα λεπτά.
- Όπως έχουμε ξαναπεί μπορείς αντί για μπολ να βάλετε τις σαρδέλες και τα υπόλοιπα υλικά σε μια σακούλα και να τα ανακατέψετε.
- Αν και θα χρειαστεί πλύσιμο ο κάδος μετά το μαγείρεμα μπορείτε να βάλετε και λαδόκολλα αν θέλετε στον πάτο του κάδου.