Αν σας αρέσουν περισσότερο τα ψητά από τα βραστά κάστανα τότε το air fryer είναι ότι πρέπει για εσάς. Με ελάχιστη προετοιμασία και λίγη υπομονή σε λίγα λεπτά θα τα απολαύσετε.Σημείωση: δείτε στο τέλος της συνταγής και οδηγίες για άλλα μοντέλα που δοκιμάσαμε την συνταγή εκτός του βασικού.
Χαράζουμε το κάτω μέρος από τα κάστανα με ένα μαχαίρι.
Βάζουμε τα κάστανα σε ζεστό νερό με αλάτι για 15 λεπτά τουλάχιστον.
Βάζουμε στον πάτο του κάδου ένα ποτήρι ζεστό νερό και από πάνω τη σχάρα του air fryer.
Κατευθείαν από το νερό που τα έχουμε βάλει, προσθέτουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κάστανα στον κάδο.
Ψήνουμε για 15 λεπτά με τη θερμοκρασία στους 190 °C.
Αν έχει σκάσει ο φλοιός τους τότε είμαστε οκ, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.
Tips
Σημείωση: δείτε στο τέλος της συνταγής και οδηγίες για άλλα μοντέλα που δοκιμάσαμε τη συνταγή εκτός του Cosori Dual Blaze.
Μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος των κάστανων. Τα καλύτερα για τέτοιου είδους μαγείρεμα είναι τα κάστανα από την Κρήτη.
Ένα κόλπο που έχoυμε διαβάσει είναι κατευθείαν μετά το μαγείρεμα να μπουν σε μια σακούλα χάρτινη ή σε ένα σακουλάκι (zip lock) για 5 λεπτά, βοηθάει πολύ στο ξεφλούδισμα μέσα έξω.