Λίγα λόγια για τα κάστανα
Ανακαλύψτε την πλούσια γεύση και τα μοναδικά οφέλη που μας προσφέρουν τα κάστανα, τον καρπό που έχει στεφθεί ως το απόλυτο αντιοξειδωτικό σνακ της φθινοπωρινής συγκομιδής. Τα κάστανα δεν είναι απλώς ένας εξαιρετικά όμορφος καρπός στο πιάτο της εποχής, αλλά και ένας ευεργετικός σύμμαχος στην καθημερινή διατροφή.

Παρέχουν μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική στους κλασικούς ξηρούς καρπούς, είναι χαμηλά σε λιπαρά και να έχουν εντυπωσιακά λίγες θερμίδες, προσφέροντας μια γκάμα από μέταλλα και βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, και το μαγνήσιο που υποστηρίζει τη μυϊκή λειτουργία. Με μια γλυκιά και ξυλώδη γεύση, τα κάστανα είναι τέλεια τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές παρασκευές, και το μυστικό τους υπέροχου χαρακτήρα αποκαλύπτεται όταν τα μαγειρέψουμε με τον σωστό τρόπο.
Απολαύστε τα ψητά με το αγαπημένο σας air fryer ή βρασμένα στην κατσαρόλα ή στη χύτρα. Επίσης μαγειρέψτε τα και με άλλους τρόπους ώστε να τα εντάξετε σε κάθε γεύμα της ημέρας, από μια ζεστή χειμωνιάτικη σούπα μέχρι ένα απλό και νόστιμο σνακ για το γραφείο.
Κάστανα
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 300 γρ. κάστανα (κατά προτίμηση Κρήτης)
- ½ κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Χαράζουμε το κάτω μέρος από τα κάστανα με ένα μαχαίρι.
- Βάζουμε τα κάστανα σε ζεστό νερό με αλάτι για 15 λεπτά τουλάχιστον.
- Βάζουμε στον πάτο του κάδου ένα ποτήρι ζεστό νερό και από πάνω τη σχάρα του air fryer.
- Κατευθείαν από το νερό που τα έχουμε βάλει, προσθέτουμε με μια τρυπητή κουτάλα τα κάστανα στον κάδο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά με τη θερμοκρασία στους 190 °C.
- Αν έχει σκάσει ο φλοιός τους τότε είμαστε οκ, τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να κρυώσουν πριν τα δοκιμάσουμε.
Tips
- Μεγάλο ρόλο παίζει και το είδος των κάστανων. Τα καλύτερα για τέτοιου είδους μαγείρεμα είναι τα κάστανα από την Κρήτη.
- Ένα κόλπο που έχoυμε διαβάσει είναι κατευθείαν μετά το μαγείρεμα να μπουν σε μια σακούλα χάρτινη ή σε ένα σακουλάκι (zip lock) για 5 λεπτά, βοηθάει πολύ στο ξεφλούδισμα μέσα έξω.