Επιστροφή
+ servings
Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer

Μπακαλιάρος Φιλέτο με Panko

4.63 από 8 βαθμολογίες
Αυτή η συνταγή για μπακαλιάρο είναι μια εναλλακτική και πιο σύγχρονη εκδοχή της παραδοσιακής συνταγής. Μπορείτε να τη φτιάξετε για την 25η Μαρτίου ή για οποιαδήποτε άλλη μέρα του χρόνου, όταν θέλετε να απολαύσετε μια λαχταριστή συνταγή με μπακαλιάρο.
Servings 2
Προετοιμασία 6 minutes
Μαγείρεμα 12 minutes
Σύνολο 18 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά

  • 300 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο κατεψυγμένος ή φρέσκος
  • 60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 τμχ. αυγά μεγάλο
  • 50 γρ. panko
  • 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη (προαιρετικό)
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βγάζουμε από το προηγούμενο βράδυ τα φιλέτα μας στη συντήρηση (εφόσον ήταν κατεψυγμένα) και την επόμενη τα ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα νερά που έμειναν επάνω.
    300 γρ. μπακαλιάρος φιλέτο
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό μας με το αλάτι, και σε δυο διαφορετικά πιάτα βάζουμε το αλεύρι και το panko ανακατεμένο με όλα τα μπαχαρικά.
    60 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 τμχ. αυγά, 50 γρ. panko, 30 γρ. παρμεζάνα, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κ.γ. αλάτι, ⅓ κ.γ. πιπέρι, ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer
  • Προθερμαίνουμε στους 200 °C
  • Περνάμε τα φιλέτα μας με τη σειρά από:
    1. Αλεύρι, 2. Αυγό, 3. Panko
    και τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο.
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε με το σπρέι λαδιού λίγο λάδι στο πάτο του καλαθιού του air fryer και τοποθετούμε με κάποια απόσταση τα φιλέτα μας.
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer
  • Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 200 °C
  • Μετά τα 6 λεπτά γυρίζουμε τα φιλέτα μας και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά στους 200 °C.
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ψησίματος για όλα τα κομμάτια μας, ώστε να μη στριμώχνονται στο καλάθι.
  • Σερβίρουμε με λεμόνι, σαλάτα και φυσικά σκορδαλιά.
    Μπακαλιάρος τηγανητός στο air fryer

Tips

Μια μικρή σημείωση, στη συγκεκριμένη συνταγή οι χρόνοι που δίνονται είναι για φιλέτο μπακαλιάρου είτε κατεψυγμένο είτε φρέσκο. Αν πάρετε τον μπακαλιάρο που θέλει ξαρμύρισμα τα κομμάτια θα είναι σίγουρα μεγαλύτερα οπότε θα πρέπει να ανεβάσετε και αναλόγως τον χρόνο ψησίματος τουλάχιστον για 3-4 λεπτά συνολικά.
Cuisine: Ελληνική