Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Απαραίτητο βήμα, βοηθάει να φύγει η έντονη μυρωδιά που έχει το συκώτι και το μαλακώνει.
1 τμχ συκώτι, 300 ml γάλα
Προθερμαίνουμε το air fryer στους
200 °C για 3 λεπτά τουλάχιστον. Βγάζουμε το συκώτι από το μπολ και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε το ίδιο και για τις δύο πλευρές.
Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
Βάζουμε στον κάδο αφού πρώτα έχουμε ψεκάσει με λίγο λάδι, και ψήνουμε για 6 λεπτά αλλά χαμηλώνουμε στους
190 °C το air fryer. Γυρνάμε και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και πάλι στους 190 °C. Αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας, για σιγουριά, ελέγχουμε στο πιο χοντρό σημείο η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 58-60 °C.
Το αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
Κόβουμε και σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο.
Αλάτι χοντρό, Ελαιόλαδο