Συκώτι μοσχαρίσιο
Το συκώτι, και ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο, είναι ένα από τα φαγητά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Με ένα air fryer, τώρα μπορείτε να το προετοιμάσετε σε λίγα λεπτά και να το συμπεριλάβετε στο βασικό διατροφικό σας πλάνο. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ζουμερό, με μια βελούδινη υφή που θα σας φαίνεται σαν βούτυρο. Δοκιμάστε το – πιθανότατα είναι το πιο νόστιμο συκώτι που έχετε δοκιμάσει.
Εξοπλισμός
Θερμόμετρο προαιρετικό
Συστατικά
- 1 τμχ συκώτι (κομμένο σε φέτα)
- 300 ml γάλα
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλάτι χοντρό (σερβίρισμα)
- Ελαιόλαδο (σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Απαραίτητο βήμα, βοηθάει να φύγει η έντονη μυρωδιά που έχει το συκώτι και το μαλακώνει.1 τμχ συκώτι, 300 ml γάλα
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C για 3 λεπτά τουλάχιστον.
- Βγάζουμε το συκώτι από το μπολ και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
- Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε το ίδιο και για τις δύο πλευρές.Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
- Βάζουμε στον κάδο αφού πρώτα έχουμε ψεκάσει με λίγο λάδι, και ψήνουμε για 6 λεπτά αλλά χαμηλώνουμε στους 190 °C το air fryer.
- Γυρνάμε και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και πάλι στους 190 °C. Αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας, για σιγουριά, ελέγχουμε στο πιο χοντρό σημείο η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 58-60 °C.
- Το αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
- Κόβουμε και σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο.Αλάτι χοντρό, Ελαιόλαδο
Tips
- Ταιριάζει πάρα πολύ η καπνιστή πάπρικα πριν το μαγείρεμα.
- Μην παραλείψετε το κομμάτι της ξεκούρασης, βοηθάει να κρατηθούν μέσα τα υγρά του και να είναι ζουμερό.