Συκώτι μοσχαρίσιο

Το συκώτι, και ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο, είναι ένα από τα φαγητά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Με το air fryer θα πάρετε είναι εξαιρετικά ζουμερό αποτέλεσμα, με μια βελούδινη υφή που θα σας φαίνεται σαν βούτυρο. Πιθανότατα είναι το πιο νόστιμο συκώτι που έχετε δοκιμάσει.

Συκώτι σε air fryer

Συκώτι μοσχαρίσιο

4.38 από 16 βαθμολογίες
Το συκώτι, και ιδιαίτερα το μοσχαρίσιο, είναι ένα από τα φαγητά που είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα. Με ένα air fryer, τώρα μπορείτε να το προετοιμάσετε σε λίγα λεπτά και να το συμπεριλάβετε στο βασικό διατροφικό σας πλάνο.
Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ζουμερό, με μια βελούδινη υφή που θα σας φαίνεται σαν βούτυρο. Δοκιμάστε το – πιθανότατα είναι το πιο νόστιμο συκώτι που έχετε δοκιμάσει.
Προετοιμασία 3 minutes
Μαγείρεμα 8 minutes
Αναμονή 30 minutes
Σύνολο 11 minutes

Εξοπλισμός

Θερμόμετρο προαιρετικό

Συστατικά
  

  • 1 τμχ συκώτι (κομμένο σε φέτα)
  • 300 ml γάλα
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Αλάτι χοντρό (σερβίρισμα)
  • Ελαιόλαδο (σερβίρισμα)

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε το συκώτι σε ένα μπολ και το καλύπτουμε με το γάλα. Το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Απαραίτητο βήμα, βοηθάει να φύγει η έντονη μυρωδιά που έχει το συκώτι και το μαλακώνει.
    1 τμχ συκώτι, 300 ml γάλα
    Συκώτι σε air fryer
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C για 3 λεπτά τουλάχιστον.
  • Βγάζουμε το συκώτι από το μπολ και ταμπονάρουμε με χαρτί κουζίνας για να το στεγνώσουμε όσο καλύτερα μπορούμε.
    Συκώτι σε air fryer
  • Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Κάνουμε το ίδιο και για τις δύο πλευρές.
    Αλάτι, Πιπέρι, Ελαιόλαδο
  • Βάζουμε στον κάδο αφού πρώτα έχουμε ψεκάσει με λίγο λάδι, και ψήνουμε για 6 λεπτά αλλά χαμηλώνουμε στους 190 °C το air fryer.
    Συκώτι σε air fryer
  • Γυρνάμε και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά και πάλι στους 190 °C. Αν έχουμε θερμόμετρο κουζίνας, για σιγουριά, ελέγχουμε στο πιο χοντρό σημείο η εσωτερική θερμοκρασία να έχει φτάσει τους 58-60 °C.
  • Το αφήνουμε στην άκρη τυλιγμένο με αλουμινόχαρτο για 5 λεπτά να ξεκουραστεί.
  • Κόβουμε και σερβίρουμε με χοντρό αλάτι και ελαιόλαδο.
    Αλάτι χοντρό, Ελαιόλαδο
    Συκώτι σε air fryer
Διαφημίσεις

Tips

  • Ταιριάζει πάρα πολύ η καπνιστή πάπρικα πριν το μαγείρεμα.
  • Μην παραλείψετε το κομμάτι της ξεκούρασης, βοηθάει να κρατηθούν μέσα τα υγρά του και να είναι ζουμερό.
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Κρέας | Μοσχάρι
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής





Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: