Προθερμαίνουμε το air fryer στους 175 °C
Σε ένα μπολ σπάμε με ένα πιρούνι καλά τις μπανάνες. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
1-2 τμχ. μπανάνες, 45 γρ. βούτυρο
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας στο μπολ τη μαγειρική σόδα (προσέξτε όχι baking powder) με το αλάτι. Στη συνέχεια τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι.
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 60 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγά, ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι, ½ κ.γ. κανέλα
Όταν ανακατευτεί το μείγμα μας καλά το βάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175 °C
Στα 25 λεπτά το καρφώνουμε με ένα μαχαίρι (ή μια οδοντογλυφίδα), αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο, αν έχει υπολείμματα ζύμης συνεχίζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αν το κέικ έχει πάρει καλό χρώμα απέξω καλύπτουμε το ταψί μας με λίγο αλουμινόχαρτο για το υπόλοιπο ψήσιμο.