Banana Bread
Δημιουργήστε ένα απολαυστικό κέικ μπανάνας με το air fryer σας, επιλέξτε μια γρήγορη επιλογή για γλυκό. Με μια απλή προετοιμασία και ένα σύντομο ψήσιμο, θα είναι έτοιμο για σερβίρισμα μέσα σε μόλις 30 λεπτά. Απολαύστε το ζεστό, αφράτο και γευστικό κέικ με τον αγαπημένο σας καφέ, δημιουργώντας έναν ιδανικό συνδυασμό για τις χαλαρωτικές σας στιγμές.
Εξοπλισμός
Ταψάκι 28×17εκ.
Συστατικά
- 1-2 τμχ. μπανάνες (πολύ ώριμες)
- 45 γρ. βούτυρο (λιωμένο)
- 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 60 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 1 τμχ. αυγά (μικρό)
- ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής (baking soda)
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 175 °C
- Σε ένα μπολ σπάμε με ένα πιρούνι καλά τις μπανάνες. Ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.1-2 τμχ. μπανάνες, 45 γρ. βούτυρο
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας στο μπολ τη μαγειρική σόδα (προσέξτε όχι baking powder) με το αλάτι. Στη συνέχεια τη ζάχαρη, το χτυπημένο αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας, την κανέλα και τέλος προσθέτουμε και το αλεύρι.100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 60 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγά, ½ κ.γ. σόδα μαγειρικής, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, 1 πρέζα αλάτι, ½ κ.γ. κανέλα
- Όταν ανακατευτεί το μείγμα μας καλά το βάζουμε στο ταψάκι και ψήνουμε για 25 λεπτά στους 175 °C
- Στα 25 λεπτά το καρφώνουμε με ένα μαχαίρι (ή μια οδοντογλυφίδα), αν βγει καθαρό τότε είναι έτοιμο, αν έχει υπολείμματα ζύμης συνεχίζουμε για ακόμα 5 λεπτά. Αν το κέικ έχει πάρει καλό χρώμα απέξω καλύπτουμε το ταψί μας με λίγο αλουμινόχαρτο για το υπόλοιπο ψήσιμο.
Tips
- Οι μπανάνες μας πρέπει να είναι πολύ ώριμες, να σπάνε εύκολα με το πιρούνι.
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με την ίδια ποσότητα ελαιολάδου.