Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο στο τρίφτη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.
3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 τμχ. κρεμμύδι, ½ τμχ. καρότο, 1 σκλ. σκόρδο
Προσθέτουμε ένα κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.
1 κ.γ. ζάχαρη
Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4 λεπτά.
180 γρ. ρύζι
Στη συνέχεια ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές αφού το έχουμε περάσει από τον τρίφτη ή από ένα μπλέντερ.
Βάζουμε 300γρ. νερό με τον κύβο και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
300 γρ. νερό, 1 κύβο λαχανικών
Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας.
3 κ.σ. μαϊντανό, 2 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. άνηθος