Γεμιστά
Ψάχνεις για την καλύτερη συνταγή για Γεμιστά με ρύζι που έχεις δοκιμάσει ποτέ; Σταμάτα, είσαι στο σωστό μέρος! Με την παρακάτω συνταγή, θα ανακαλύψεις πως η χρήση ενός air fryer μπορεί να σου επιτρέψει να απολαύσεις το αγαπημένο σου καλοκαιρινό ελληνικό φαγητό, τα γεμιστά, σε λιγότερο χρόνο μαγειρέματος με την ίδια ή και καλύτερη γεύση.
Εξοπλισμός
Συστατικά
Λαχανικά
- 3 ντομάτες
- 2 πιπεριές
Γέμιση
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 180 γρ. ρύζι (καρολίνα)
- 1 τμχ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- ½ τμχ. καρότο (στον τρίφτη)
- 1 σκλ. σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- 300 γρ. νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 1 κ.γ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 2 κ.σ. δυόσμο
- 1 κ.σ. άνηθος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Ψήσιμο
- 80 γρ. νερό
Εκτέλεση
Προετοιμασία Λαχανικών
- Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές και μαζεύουμε τη σάρκα τους σε ένα μπολ, προσοχή δεν κρατάμε τα σπόρια.2 πιπεριές
- Κάνουμε το ίδιο και για τις ντομάτες, κόβουμε τα καπάκια και με ένα κουταλάκι αδειάζουμε στο μπολ τη σάρκα τους. Προσέχουμε να μην τις τρυπήσουμε.3 ντομάτες
- Ψιλοκόβουμε τη γέμιση από τις ντομάτες και τις πιπεριές με ένα μαχαίρι ή μέσα σε ένα μπλέντερ και αφήνουμε στην άκρη.
Γέμιση
- Σε ένα τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Προσθέτουμε το καρότο τριμμένο στο τρίφτη και το σκόρδο ψιλοκομμένο.3 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 τμχ. κρεμμύδι, ½ τμχ. καρότο, 1 σκλ. σκόρδο
- Προσθέτουμε ένα κ.σ. ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να καραμελώσουν.1 κ.γ. ζάχαρη
- Ρίχνουμε το ρύζι και σοτάρουμε για 4 λεπτά.180 γρ. ρύζι
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το εσωτερικό από τις ντομάτες και τις πιπεριές αφού το έχουμε περάσει από τον τρίφτη ή από ένα μπλέντερ.
- Βάζουμε 300γρ. νερό με τον κύβο και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.300 γρ. νερό, 1 κύβο λαχανικών
- Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε ψιλοκομμένα τα μυρωδικά μας.3 κ.σ. μαϊντανό, 2 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.σ. άνηθος
Ψήσιμο
- Ρίχνουμε μέσα στις ανοιγμένες ντομάτες και πιπεριές αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.Αλάτι, Πιπέρι
- Με ένα κουτάλι τα γεμίζουμε με τη γέμισή μας. Κοιτάμε να αφήσουμε περίπου ένα δάχτυλο από την άκρη. Επειδή έχουμε μαγειρέψει αρκετά το ρύζι από πριν δε θα φουσκώσει πάρα πολύ.
- Βάζουμε τα καπάκια στα λαχανικά μας και τα τοποθετούμε όπως είναι σε ένα ταψάκι ή αν δεν έχουμε στον πάτο του air fryer. Ψεκάζουμε με λίγο λάδι πάνω από τα γεμιστά.
- Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε περιμετρικά από τα λαχανικά μας. Επίσης, στο ταψί μας ή στον πάτο του κάδου ρίχνουμε 80γρ. νερό.80 γρ. νερό
- Ψήνουμε στους 180 °C για 15 λεπτά καλύπτοντας τα γεμιστά με αλουμινόχαρτο. Προσέχουμε το αλουμινόχαρτο να πιάσει κάτω από το ταψί μας ή από κάποιο λαχανικό για να μην το πάρει ο αέρας.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 15 λεπτά στους 170 °C. Αν θέλουμε έξτρα χρώμα (συστήνεται) ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά στους 200 °C.
- Σερβίρουμε με μπόλικη φέτα.
Tips
- Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή που έχω δοκιμάσει για γεμιστά αλλά γενικά μπορείτε να κάνετε όποια θέλετε, το μόνο έξτρα βήμα που είναι απαραίτητο για να ψηθεί στο air fryer είναι τα +5 λεπτά μαγειρέματος του ρυζιού στο τηγάνι.
Τέλεια συνταγή! το νερό στο πάτο του air fryer είναι απαραίτητο γιατί με αγχώνει λίγο;
Ευχαριστούμε πολύ για τις συνταγές και τις ιδέες.
Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια.
Όσον αφορά το νερό όχι δε θα έχετε πρόβλημα, είναι πολύ μικρή η ποσότητα και μαζί με το ρύζι θα γίνει πιο “πηχτό” και δε θα επηρεάζει κάπου.