Επιστροφή
+ servings

Κέικ Βανίλια

4.16 από 20 βαθμολογίες
Φτιάξτε το κλασσικό κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας στο air fryer. Συμπληρώστε το πρωινό σας ή απολαύστε το με τον καφέ σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Servings 6 κομμάτια
Προετοιμασία 10 minutes
Μαγείρεμα 40 minutes
Σύνολο 50 minutes

Συστατικά

  • 250 γρ. φαρίνα εναλλακτικά αλέυρι γ.ο.χ με ένα κ.γ. baking powder
  • 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 75 γρ. ελαιόλαδο
  • 175 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 τμχ. αυγά
  • 130 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανιλίνη
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
    50 γρ. βούτυρο λιωμένο, 75 γρ. ελαιόλαδο, 175 γρ. ζάχαρη, 2 τμχ. αυγά
  • Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.
    250 γρ. φαρίνα, 130 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ξεφορμάρισμα. Εναλλακτικά, και για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
  • Ψήνουμε στους 160 °C για 40 λεπτά.
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 5 λεπτά.
  • Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε το αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσει.

Tips

Course: Γλυκά
Cuisine: Μεσογειακή
Keyword: Αυγά, Κέικ