Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.
50 γρ. βούτυρο λιωμένο, 75 γρ. ελαιόλαδο, 175 γρ. ζάχαρη, 2 τμχ. αυγά
Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.
250 γρ. φαρίνα, 130 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ξεφορμάρισμα. Εναλλακτικά, και για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
Ψήνουμε στους 160 °C για 40 λεπτά.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 5 λεπτά.
Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε το αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσει.