Κέικ Βανίλια
Φτιάξτε το κλασσικό κέικ βανίλιας με σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας στο air fryer. Συμπληρώστε το πρωινό σας ή απολαύστε το με τον καφέ σας οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 250 γρ. φαρίνα (εναλλακτικά αλέυρι γ.ο.χ με ένα κ.γ. baking powder)
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 75 γρ. ελαιόλαδο
- 175 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 2 τμχ. αυγά
- 130 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μία βανιλίνη)
- Σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε μαζί το βούτυρο, το λάδι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Μπορείτε να το κάνετε με σύρμα ή με μίξερ χειρός.50 γρ. βούτυρο λιωμένο, 75 γρ. ελαιόλαδο, 175 γρ. ζάχαρη, 2 τμχ. αυγά
- Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.250 γρ. φαρίνα, 130 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε λίγο αλεύρι για να μην κολλήσει το κέικ στο ξεφορμάρισμα. Εναλλακτικά, και για πιο σίγουρο αποτέλεσμα, βάζουμε λαδόκολλα στη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.
- Ψήνουμε στους 160 °C για 40 λεπτά.
- Τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 5 λεπτά.
- Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε το αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσει.