Χτυπάμε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά με μίξερ ή με αυγοδάρτη.
60 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγό
Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα, τη βανίλια και το κακάο. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.
105 γρ. φαρίνα, 70 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας, 20 γρ. κακάο
Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
Βγάζουμε τις θήκες για μάφιν, σιλικόνης ή τα χάρτινα μιας χρήσης. Και γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση.
Ψήνουμε στους 160 °C για 15 λεπτά.
Τρυπάμε με ένα μαχαίρι ένα μάφιν, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 3 λεπτά.
Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσουν.