Επιστροφή
+ servings

Muffin Βανίλια με Κομμάτια Σοκολάτας

4.75 από 4 βαθμολογίες
Η πιο λαχταριστή συνταγή για muffin με κομμάτια σοκολάτας σε φριτέζα αέρα. Υπέροχα μάφιν αφράτα, με πλούσια γεύση βανίλιας και εκπλήξεις σοκολάτας, η τέλεια ισορροπία.
Απλά στην προετοιμασία τους, χωρίς μίξερ, που θα γίνουν σίγουρα μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για τις πρωινές σας απολαύσεις ή την ώρα του καφέ.
Servings 10 muffin
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 15 minutes
Σύνολο 20 minutes

Συστατικά

  • 125 γρ. φαρίνα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 τμχ. αυγό
  • 70 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά με μίξερ ή με αυγοδάρτη.
    60 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγό
  • Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.
    125 γρ. φαρίνα, 70 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
  • Βγάζουμε τις θήκες για μάφιν, σιλικόνης ή τα χάρτινα μιας χρήσης. Και γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση.
  • Ψήνουμε στους 160 °C για 15 λεπτά.
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι ένα μάφιν, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσουν.

Tips

  • Ο αριθμός των μάφιν που θα βγάλατε με αυτή την ποσότητα υλικών διαφέρει ανάλογα και με τις θήκες μάφιν που έχετε. Όταν χρησιμοποιήσαμε χάρτινες βγήκαν 15 μάφιν όταν βάλαμε τις σιλικονάτες βγήκαν 10.
Course: Γλυκά
Cuisine: Αμερικάνικη
Keyword: Muffin, Αυγά, Κέικ