Muffin Βανίλια με Κομμάτια Σοκολάτας
Η πιο λαχταριστή συνταγή για muffin με κομμάτια σοκολάτας σε φριτέζα αέρα. Υπέροχα μάφιν αφράτα, με πλούσια γεύση βανίλιας και εκπλήξεις σοκολάτας, η τέλεια ισορροπία. Απλά στην προετοιμασία τους, χωρίς μίξερ, που θα γίνουν σίγουρα μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για τις πρωινές σας απολαύσεις ή την ώρα του καφέ.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 125 γρ. φαρίνα
- 60 γρ. ελαιόλαδο
- 80 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
- 1 τμχ. αυγό
- 70 γρ. γάλα
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- Σταγόνες κουβερτούρας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά με μίξερ ή με αυγοδάρτη.60 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγό
- Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.125 γρ. φαρίνα, 70 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
- Βγάζουμε τις θήκες για μάφιν, σιλικόνης ή τα χάρτινα μιας χρήσης. Και γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση.
- Ψήνουμε στους 160 °C για 15 λεπτά.
- Τρυπάμε με ένα μαχαίρι ένα μάφιν, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 3 λεπτά.
Tips
- Ο αριθμός των μάφιν που θα βγάλατε με αυτή την ποσότητα υλικών διαφέρει ανάλογα και με τις θήκες μάφιν που έχετε. Όταν χρησιμοποιήσαμε χάρτινες βγήκαν 15 μάφιν όταν βάλαμε τις σιλικονάτες βγήκαν 10.
Πιστεύω οτι αμα τα γέμιζα μεχρι πάνω θα είχαν βγει πιο ωραια εμφανισιακά.
Ίσως δεν φούσκωσαν αρκετά ή μήπως είχατε μεγαλύτερες φόρμες.
Βγήκαν τέλεια. Πρώτη φορά έφτιαξα κεκακια στο air fryer. Βέβαια 5 μέρες το έχουμε μόνο. Εγώ έκανα 5 πιο μεγάλα (90γρ.) σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης, μέχρι την μέση έφτασε το μειγμα κ τα εψησα συνολικά 25′.
4η φορά που κάνω… εκτός από την πρώτη που βγήκαν όπως η φωτό…τα υπόλοιπα τέλεια…σε γεύση, υφή κ σχήμα…. έχω πάρει το ταψακι σιλικόνης τις φωτό… οπότε βγαίνουν 7…τα γεμίζω μέχρι πάνω κ μοιάζουν σαν μανιτάρια . Η μόνες 2 αλλαγές είναι αντί για γάλα βάζω χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ανάμεικτο κ λάδι μισό μισό με ηλιέλαιο. 15′ ψήσιμο όπως λέει.
Τέλεια η ιδέα με το χυμό πορτοκαλιού. Ωραία θα δοκιμάσουμε τη συνταγή με γέμισμα μέχρι πάνω και αν όλα πάνε καλά θα αλλάξουμε και τις οδηγίες της συνταγής!