Muffin Βανίλια με Κομμάτια Σοκολάτας

Η πιο λαχταριστή συνταγή για muffin με κομμάτια σοκολάτας σε φριτέζα αέρα. Υπέροχα αφράτα μάφιν, με πλούσια γεύση βανίλιας και μικρές εκπλήξεις σοκολάτας, η τέλεια ισορροπία.

Muffin Βανίλια με Κομμάτια Σοκολάτας

4.75 από 4 βαθμολογίες
Η πιο λαχταριστή συνταγή για muffin με κομμάτια σοκολάτας σε φριτέζα αέρα. Υπέροχα μάφιν αφράτα, με πλούσια γεύση βανίλιας και εκπλήξεις σοκολάτας, η τέλεια ισορροπία.
Απλά στην προετοιμασία τους, χωρίς μίξερ, που θα γίνουν σίγουρα μια από τις αγαπημένες σας συνταγές για τις πρωινές σας απολαύσεις ή την ώρα του καφέ.
Μερίδες 10 muffin
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 15 minutes
Σύνολο 20 minutes

Συστατικά
  

  • 125 γρ. φαρίνα
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. ζάχαρη (κρυσταλλική)
  • 1 τμχ. αυγό
  • 70 γρ. γάλα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Σταγόνες κουβερτούρας

Εκτέλεση
 

  • Χτυπάμε μαζί το λάδι και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα για 2-3 λεπτά με μίξερ ή με αυγοδάρτη.
    60 γρ. ελαιόλαδο, 80 γρ. ζάχαρη, 1 τμχ. αυγό
  • Συνεχίζουμε με ελαφρύ χτύπημα προσθέτοντας σιγά σιγά το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια. Τέλος, ρίχνουμε και τις σταγόνες κουβερτούρας.
    125 γρ. φαρίνα, 70 γρ. γάλα, 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, Σταγόνες κουβερτούρας
  • Προθερμαίνουμε το air fryer στους 160 °C
  • Βγάζουμε τις θήκες για μάφιν, σιλικόνης ή τα χάρτινα μιας χρήσης. Και γεμίζουμε περίπου μέχρι τη μέση.
  • Ψήνουμε στους 160 °C για 15 λεπτά.
  • Τρυπάμε με ένα μαχαίρι ένα μάφιν, αν βγει καθαρό από ζύμη τότε είναι έτοιμο. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κολλάει ζύμη πάνω στο μαχαίρι μας, ψήνουμε στους ίδιους βαθμούς για ακόμα 3 λεπτά.
  • Βγάζουμε και πριν ξεφορμάρουμε τα αφήνουμε για τουλάχιστον 10 λεπτά στον πάγκο μας για να κρυώσουν.
Διαφημίσεις

Tips

  • Ο αριθμός των μάφιν που θα βγάλατε με αυτή την ποσότητα υλικών διαφέρει ανάλογα και με τις θήκες μάφιν που έχετε. Όταν χρησιμοποιήσαμε χάρτινες βγήκαν 15 μάφιν όταν βάλαμε τις σιλικονάτες βγήκαν 10.
Γεύμα: Γλυκά
Κουζίνα: Αμερικάνικη
Keyword: Muffin | Αυγά | Κέικ
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Πάρτε μέρος στη συζήτηση

  1. Μάριος είπε:

    4 stars
    Πιστεύω οτι αμα τα γέμιζα μεχρι πάνω θα είχαν βγει πιο ωραια εμφανισιακά.

    1. AirFrying Author είπε:

      Ίσως δεν φούσκωσαν αρκετά ή μήπως είχατε μεγαλύτερες φόρμες.

  2. Ρούλα Μ είπε:

    5 stars
    Βγήκαν τέλεια. Πρώτη φορά έφτιαξα κεκακια στο air fryer. Βέβαια 5 μέρες το έχουμε μόνο. Εγώ έκανα 5 πιο μεγάλα (90γρ.) σε ατομικά φορμάκια σιλικόνης, μέχρι την μέση έφτασε το μειγμα κ τα εψησα συνολικά 25′.

  3. 5 stars
    4η φορά που κάνω… εκτός από την πρώτη που βγήκαν όπως η φωτό…τα υπόλοιπα τέλεια…σε γεύση, υφή κ σχήμα…. έχω πάρει το ταψακι σιλικόνης τις φωτό… οπότε βγαίνουν 7…τα γεμίζω μέχρι πάνω κ μοιάζουν σαν μανιτάρια . Η μόνες 2 αλλαγές είναι αντί για γάλα βάζω χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού ή ανάμεικτο κ λάδι μισό μισό με ηλιέλαιο. 15′ ψήσιμο όπως λέει.

    1. AirFrying Author είπε:

      5 stars
      Τέλεια η ιδέα με το χυμό πορτοκαλιού. Ωραία θα δοκιμάσουμε τη συνταγή με γέμισμα μέχρι πάνω και αν όλα πάνε καλά θα αλλάξουμε και τις οδηγίες της συνταγής!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: