Χοιρινό Σνίτσελ
Ανακαλύψτε την απόλυτη συνταγή για σνίτσελ: Απολαύστε το παραδοσιακό, τραγανό και γευστικό πιάτο φτιαγμένο στη φριτέζα αέρος. Μάθετε πώς να το ετοιμάσετε με ελάχιστα υλικά και με απλά βήματα.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 200 γρ. χοιρινό για σνίτσελ (π.χ. κόντρα)
- 70 γρ. αλεύρι
- 1 τμχ. αυγό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη (ή πάνκο)
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Παίρνουμε το κομμάτι κρέατος και το χτυπάμε με ένα μπάτη για να απλώσει και να γίνει λεπτό και να μαλακώσει. Μπορούμε πάντα να πάρουμε έτοιμο κομμάτι για σνίτσελ από τον χασάπη.200 γρ. χοιρινό για σνίτσελ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ το αυγό, τη ρίγανη, τη μουστάρδα και λίγο αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια -και αν θέλουμε- για ευκολία το απλώνουμε σε ένα φαρδύ πιάτο.1 τμχ. αυγό, 1 κ.γ. μουστάρδα, ½ κ.γ. ρίγανη, Αλάτι, Πιπέρι
- Σε ένα πιάτο ρίχνουμε και απλώνουμε τη φρυγανιά ή το πάνκο.50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- Ανακατεύουμε στο αλεύρι λίγο αλάτι και πιπέρι και το απλώνουμε και αυτό σε ένα τρίτο πιάτο.70 γρ. αλεύρι, Αλάτι, Πιπέρι
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 195 βαθμούς.
- Αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το βάζουμε με τη σειρά σε:1. Αλεύρι 2. Αυγό 3. Φρυγανιά
- Βάζουμε στο κάδο και ψήνουμε για 8 λεπτά στους 195 °C.
- Γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.
- Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές.
Tips
- Αν χρησιμοποιήσετε panko θα πάρετε ακόμα πιο τραγανό αποτέλεσμα που θα κρατήσει περισσότερο.
- Προσέχουμε το αλάτι μας γιατί μπαίνει σε αρκετά βήματα, μην ξεφύγετε στην ποσότητα.
- Αν βάλετε το σνίτσελ στο ψυγείο μπορείς να το ξαναζεστάνετε στο air fryer και θα έχετε ένα αποτέλεσμα αρκετά κοντά στο αρχικό. Δοκιμάστε 2-3 λεπτά στους 195.