Λάθη που κάνουμε στη μαγειρική με air fryer

7 συνηθισμένα λάθη

Τι πρέπει να προσέχουμε κατά τη χρήση του air fryer ώστε να έχουμε πάντα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο φαγητό μας.

Τι προσέχουμε για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα

Με την ευρέως διαδεδομένη χρήση του air fryer, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή κομμάτια της κουζίνας παγκοσμίως. Εντούτοις, πολλοί άνθρωποι κάνουν συχνά λάθη κατά το μαγείρεμα μέσα σε ένα air fryer, που μπορεί να επηρεάσουν τη γεύση και την υφή των φαγητών που ετοιμάζουν. Ακολουθούν μερικά από τα πιο συνηθισμένα λάθη που πρέπει να αποφύγετε:

1. Δεν προθερμαίνετε το air fryer

Προθερμαίνετε το air fryer για 2-3 λεπτά πριν τη χρήση του. Αυτό θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας ομοιόμορφης θερμοκρασίας στο εσωτερικό του και θα εξασφαλίσει ότι το φαγητό σας θα μαγειρευτεί ομοιόμορφα.

2. Δε χρησιμοποιείτε καθόλου λάδι στο φαγητό σας

Αν και δεν είναι απαραίτητο το λάδι για το μαγείρεμα στο air fryer, δεν πρέπει να το παραλείπετε εξ ολοκλήρου. Με μια μικρή ποσότητα λαδιού (οποιοδήποτε έλαιο) βοηθάει το φαγητό να γίνει πιο τραγανό και να πάρει αυτό το όμορφο χρυσαφί χρώμα.

Δοκιμάστε ένα σπρέι λαδιού για να βάζετε πάντα την ελάχιστη απαιτούμενη ποσότητα.

Σπρέι Λαδιού
3. Δεν ανακατεύετε το φαγητό σας

Ανακατεύετε το φαγητό σας τακτικά κατά τη διάρκεια της μαγειρικής. Αυτό θα βοηθήσει στο ομοιόμορφο μαγειρέματα του φαγητού σας και θα εξασφαλίσει ότι κάθε πλευρά του φαγητού σας θα μαγειρευτεί ίδια. Πολλά air fryer έχουν και ειδική ηχητική υπενθύμιση για όταν χρειάζεται να ανακατέψετε το φαγητό σας.

4. Βάζετε παραπάνω ποσότητα φαγητού

Μη γεμίζετε υπερβολικά το air fryer με φαγητό. Αυτό μπορεί να εμποδίσει την ελεύθερη ροή του αέρα στο εσωτερικό του σκεύους, με αποτέλεσμα να μη μαγειρεύεται σωστά το φαγητό σας. Αντ’ αυτού, τοποθετήστε μικρότερη ποσότητα φαγητού στον κάδο του air fryer για καλύτερα αποτελέσματα.

5. Χρησιμοποιείτε υψηλή θερμοκρασία

Χρησιμοποιείτε πάντα τη σωστή θερμοκρασία για το είδος του φαγητού που μαγειρεύετε. Εάν η θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή, το φαγητό σας θα καεί ή θα ξεραθεί. Επίσης, αν η θερμοκρασία είναι πιο χαμηλή από ότι πρέπει, το φαγητό σας δε θα μαγειρευτεί επαρκώς στο χρόνο που έχετε επιλέξει. Ανατρέξτε και στις οδηγίες ή στο app του κατασκευαστή για τους κατάλληλους χρόνους και θερμοκρασίες ανά φαγητό/υλικό.

6. Δεν καθαρίζετε το air fryer σας σωστά

Πρέπει να καθαρίζετε το air fryer σας σχολαστικά μετά από κάθε χρήση. Αν δεν το καθαρίζετε σωστά, τα υπολείμματα φαγητού μπορεί να καούν και να δημιουργήσουν άσχημη μυρωδιά ή/και καπνό κατά τη διάρκεια της επόμενης χρήσης.

7. Δεν επιλέγετε το κατάλληλο σκεύος

Χρησιμοποιείστε μόνο το σκεύος που παρέχεται με το air fryer σας ή από κατασκευαστές που έχουν τηρήσει τις σωστές προδιαγραφές για χρήση σε air fryer. Αν χρησιμοποιήσετε άλλο σκεύος, μπορεί να μην είναι ασφαλές ή να προκαλέσει ζημιά στο air fryer.

Αν έχετε αυτά τα βασικά λάθη που κάνουμε στο μυαλό σας, θα είστε σε θέση να τα αποφύγετε και να χαρείτε τα πλεονεκτήματα του air fryer στην κουζίνα σας και να απολαύσετε υγιεινά και νόστιμα γεύματα κάθε φορά.

Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: