Τραγανές πατάτες baby
Φτιάξτε απίθανες τραγανές πατάτες σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς καθόλου κόπο στη φριτέζα αέρα.
Συστατικά
- 500 γρ. πατάτες baby
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά
- 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας με σφουγγάρι εφόσον θα αφήσουμε τις φλούδες και στη συνέχεια τις πιο μεγάλες τις κόβουμε στη μέση. Δεν είναι απαραίτητο να τις κόψουμε αλλά με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε περισσότερη επιφάνεια και γίνονται ακόμα πιο τραγανές.500 γρ. πατάτες baby
- Βάζουμε τις πατάτες σε ένα μεγάλο μπολ ή πιάτο τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο ή τις ψεκάζουμε αν έχουμε το spray λαδιού και προσθέτουμε τη ρίγανη, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, τη γλυκιά πάπρικα και τέλος το αλάτι και το πιπέρι.2 κ.σ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ πάπρικα γλυκιά, 1 κ.γ. μουστάρδα σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι
- Τοποθετούμε τις πατάτες μας στο καλάθι του air fryer και προσέχουμε να είναι μόνο μια στρώση και με κάποια απόσταση μεταξύ τους, ο λόγος που το κάνουμε αυτό είναι για να δώσουμε χώρο στον αέρα να κυκλοφορήσει και να τις ψήσει ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 °C ή αν υπάρχει στο πρόγραμμα για πατάτες της φριτέζας αέρα που διαθέτουμε.
- Στα δέκα λεπτά ανοίγουμε το air fryer και ανακατεύουμε τις πατάτες. Αν μας είναι εύκολο τις γυρνάμε μία μία από την ανάποδη μεριά. Και τις βάζουμε πάλι στο air fryer για άλλα 5 λεπτά.
- Μετά από 5 λεπτά η πατάτες μας θα είναι έτοιμες, σε κάθε περίπτωση δοκιμάζουμε με ένα πιρούνι και αν δεν έχουν γίνει τις βάζουμε για άλλα 3 λεπτά στους 200 °C.