Κουνουπίδι
Το κουνουπίδι στο air fryer είναι μια υγιεινή και νόστιμη επιλογή, που συνδυάζει τη γεύση και την απλότητα. Χρησιμοποιώντας το air fryer, το κουνουπίδι γίνεται τραγανό και αφράτο, ιδανικό για κάθε γεύμα, διατηρώντας ταυτόχρονα τις θρεπτική του αξία.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 200 γρ. κουνουπίδι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ⅓ κ.γ. κουρκουμάς
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Κόβουμε το κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια.200 γρ. κουνουπίδι
- Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας.2 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή, ⅓ κ.γ. κουρκουμάς, Αλάτι, Πιπέρι
- Βάζουμε στο κάδο και ψήνουμε για 6 λεπτά στους 190 °C
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά στους 190 °C
- Σερβίρουμε.
Tips
- Ελέγχετε το κουνουπίδι όσο ψήνεται (ανά 3 λεπτά) γιατί ανάλογα το airfryer και το είδους του κουνουπιδιού, μπορεί να αρπάξει εύκολα.
- Μπορείτε φυσικά να βάλετε ότι μπαχαρικά και αρωματικά σας αρέσουν (π.χ. κάρυ, κόλιανδρο, κύμινο, μπούκοβο, κ.α.)
- Για πιο ουδέτερη γεύση μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο λάδι, όπως π.χ. λάδι καρύδας, ηλιέλαιο κτλ.)