Τι είναι ένα air fryer;

Οφέλη, χρήση, κατανάλωση, συντήρηση.

Και γιατί θα έπρεπε ήδη να έχετε ένα στην κουζίνα σας!

Πως λειτουργεί ένα air fryer

Xiaomi Mi Air Fryer Smart

Το air fryer είναι μια συσκευή κουζίνας που χρησιμοποιεί ζεστό αέρα για να μαγειρεύει τρόφιμα. Επιτρέπει το μαγείρεμα χωρίς τη χρήση μεγάλης ποσότητας λαδιού ή άλλων λιπαρών συστατικών που χρησιμοποιούμε στο τηγάνισμα ή στο ψήσιμο.

Διαθέτει ένα συνδυασμό ανεμιστήρα και θερμαντικού στοιχείου που καθοδηγούν τον αέρα έτσι ΄ώστε να μαγειρεύει τα τρόφιμα με τρόπο που προσομοιάζει αυτόν του φούρνο.

Ποια τα οφέλη στην κουζίνα και σε μάς

Το air fryer είναι απαραίτητο για τη σύγχρονη κουζίνα για πολλούς λόγους. Καταρχάς, μαγειρεύει πιο υγιεινά από τις παραδοσιακές μεθόδους, καθώς χρησιμοποιεί λιγότερο ή καθόλου λάδι. Έτσι έχουμε λιγότερες θερμίδες και κυρίως λιγότερα κορεσμένα λίπη στη διατροφή μας. Το air fryer είναι ιδανικό για όσους θέλουν να ακολουθούν μια υγιεινή διατροφή ή να μειώσουν την κατανάλωση κακών λιπαρών.

Δεύτερον, είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να μαγειρέψετε μια ευρεία γκάμα τροφίμων. Ξεκινάμε από κοτόπουλο, ψάρι, πατάτες τηγανητές, λαχανικά μέχρι γλυκά και φτάνουμε σε ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε.

Η χρήση τους

Ένα air fryer είναι εξαιρετικά εύχρηστο και πάρα πολύ απλό στη χρήση τους. Αντί να ζεσταίνετε για ώρα έναν φούρνο ή να καίτε λάδι στο τηγάνι, απλά τοποθετείτε τα τρόφιμα στο καλάθι του air fryer, ρυθμίζετε τη θερμοκρασία και το χρόνο και είστε έτοιμοι για μαγείρεμα. Αυτό το καθιστά ιδανικό για εργαζομένους με λίγο χρόνο και μεγάλη οικογένεια ή για εκείνους που θέλουν να εξοικονομήσουν χρόνο στην κουζίνα.

Μαγειρέψτε ό,τι θέλετε σε ένα air fryer

Ακόμα το air fryer μπορεί να μας δώσει εξαιρετικά τραγανή και χρυσαφένια επιφάνεια στα φαγητά μας, όπως το κριτσανιστό κοτόπουλο, τις πατάτες φούρνου και φυσικά τις τηγανητές πατάτες. Επιτρέπει την έκθεση των τροφίμων σε ένα ρεύμα καυτού αέρα, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα να μαγειρεύονται ομοιόμορφα και γρήγορα. Και έτσι στο τέλος έχουμε ένα τραγανό, χρυσαφί εξωτερικό με μια απαλή και ζουμερή εσωτερική υφή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα air fryer δεν είναι κατάλληλα για το μαγείρεμα όλων των ειδών τροφίμων (π.χ. σούπες ή γενικά βραστά).

Κατανάλωση

Ένα πάρα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των air fryer, είναι ότι μπορούν να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε ενέργεια σε σχέση με άλλες μεθόδους μαγειρέματος, όπως ο φούρνος ή τα μάτια της κουζίνας.

Για να φτάσουμε στην επιθυμητή θερμοκρασία του φούρνου ή του λαδιού στο τηγάνι, απαιτείται πολύς χρόνος και συνεπώς ρεύμα και χρήματα. Επιπλέον, ο φούρνος χρησιμοποιεί αρκετή ενέργεια και για να διατηρήσει τη θερμοκρασία που χρειάζεται κατά το μαγείρεμα και αυτό επηρεάζει πάρα πολύ την κατανάλωση ενέργειας.

Ενώ το air fryer δεν απαιτεί ιδιαίτερη προθέρμανση και μπορεί να ζεσταθεί σε μόλις μερικά λεπτά. Για το μαγείρεμα απαιτεί μόνο μια μικρή ποσότητα ενέργειας για να προθερμανθεί και για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του καθ’ όλη τη διάρκεια του.

Συντήρηση και καθαρισμός

Τέλος, εκτός του ότι είναι εύκολο στη χρήση και η συντήρησή τους μπορεί να γίνει πάρα πολύ απλή. Το εσωτερικό και το εξωτερικό μέρος του καθαρίζεται εύκολα με ένα απλό πανί. Επιπλέον, τα περισσότερα air fryer έχουν αφαιρούμενα μέρη ώστε να μπορείτε να τα πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων χωρίς κανένα πρόβλημα. Έτσι το καθάρισμα γίνεται πολύ πιο εύκολη υπόθεση σε σχέση με άλλες συσκευές μαγειρέματος.

Εν κατακλείδι

Συνολικά, τα air fryer αποτελούν μια εξαιρετική προσθήκη στη σύγχρονη κουζίνα. Προσφέρουν μια υγιεινή, γρήγορη και φθηνή εναλλακτική λύση για το μαγείρεμά μας. Με τη χρήση ενός air fryer, μπορείτε να απολαύσετε τα αγαπημένα σας φαγητά με λιγότερες θερμίδες και λιγότερο κορεσμένο λίπος. Εξοικονομήσετε χρόνο, χρήματα αλλά και προσπάθεια στην κουζίνα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: