Review Rohnson Dual Cook Air Fryer R-2844

Έφτασε η ώρα ενός ακόμα review και αυτή τη φορά θα πάμε να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο της Rohnson. Με διπλό κάδο συνολικής χωρητικότητας 8,5 λίτρα και λειτουργία sync για να είναι όλα ζεστά στο σερβίρισμα.

Εισαγωγή

Έφτασε η ώρα ενός ακόμα review και αυτή τη φορά θα πάμε να δούμε ένα πολύ ενδιαφέρον μοντέλο της Rohnson. Η επιλογή της λέξης “ενδιαφέρον” δεν ήταν τυχαία, καθότι το air fryer της Rohnson R-2844 έρχεται με το μοναδικό χαρακτηριστικό των δύο ανεξάρτητων κάδων 4.25 λίτρων έκαστος. Και μάλιστα με τη δυνατότητα μαγειρέματος σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρόνους για το καθένα.
Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε στον ένα κάδο να βάλουμε την μπριζόλα μας ή το κρέας και στον δίπλα κάδο τις πατάτες ή τα λαχανικά μας και να μαγειρευτούν μαζί.
Και το καλύτερο είναι ότι με τη λειτουργία sync συγχρονίζει τους χρόνους μαγειρέματος ώστε το φαγητό και στους δύο κάδους να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα.

Χαρακτηριστικά και ευκολία χρήσης

Δοκιμάσαμε μέχρι στιγμής τέσσερα διαφορετικά μοντέλα air fryer από 3 διαφορετικές εταιρείες, οπότε έχουμε ένα -έστω και μικρό- μέτρο σύγκρισης για τις δοκιμές μας.
Η πρώτη αίσθηση που βγάζει το συγκεκριμένο μοντέλο είναι σίγουρα η καλή ποιότητα κατασκευής του. Η οθόνη touch είναι πραγματικά πολύ βολική και ανταποκρίνεται άμεσα στα αγγίγματα. Πράγμα που δυστυχώς δεν είναι δεδομένο ακόμα και σε μεγαλύτερου κόστους μοντέλα που έχουμε δοκιμάσει και πολλές φορές σε παιδεύουν με τα κουμπιά.

Στην οθόνη έχει κάποιες προεπιλογές φαγητών (πατάτες, κοτόπουλο, μπριζόλα, κέικ, αναθέρμανση και αποξήρανση για φρούτα) που πατώντας σε κάποια από αυτές σου επιλέγει αυτόματα το χρόνο και τη θερμοκρασία που χρειάζεται. Φυσικά, σου δίνει και τη δυνατότητα να τα ρυθμίσεις και χειροκίνητα. Θα ήταν πάρα πολύ χρήσιμο αν μπορούσαμε να αποθηκεύσουμε και κάποιες δικές μας αγαπημένες συνταγές στις προεπιλογές ή να αλλάξουμε τις ήδη υπάρχουσες.
Η χειροκίνητη διαδικασία ίσως χρειάζεται λίγα παραπάνω κλικ από όσα θα θέλαμε αλλά εδώ “πληρώνουμε” την έλλειψη της ροδέλας που έχει το air fryer της Xiaomi και τα κάνει όλα τόσο απλά και εύχρηστα.

Ακόμα μια επιλογή στην οθόνη είναι το Shake Food, το οποίο επιλέγοντάς το σε ενημερώνει ανάμεσα στο χρόνο μαγειρέματος ώστε να γυρίσεις ή να ανακατέψεις το φαγητό. Και ευτυχώς το κάνει με ένα αρκετά διακριτό ήχο και όχι σαν να πήραμε φωτιά στην κουζίνα (το κρατάμε αυτό για άλλο review). Κάτι τέτοιο βέβαια το έχουμε δει και στο μηχάνημα της Xiaomi, που επίσης εκεί το κάνει και μέσω της εφαρμογής MiHome στο κινητό.

Όπως αναφέραμε και πιο πάνω όλη η κατασκευή του είναι πολύ στιβαρή και δικαιολογεί και το -όχι και τόσο υψηλό- κόστος του. Οι κάδοι του, όπως είπαμε, είναι αρκετά μεγάλοι στα 4.25 λίτρα ο καθένας και έχουν σχήμα ορθογώνιο. Αυτό δεν είναι απαραιτήτως κακό για όλους, αλλά για εμάς που ήρθαμε μετά από μήνες με τον τετράγωνο κάδο των 3.5 λίτρων της Xiaomi και από το άλλο τετράγωνο μοντέλο της Rohnson με τα 8 λίτρα, μας φάνηκε περίεργο και λίγο άβολο στην αρχή. Επίσης, αν έχεις αξεσουάρ τετράγωνα ή στρογγυλά από άλλο air fryer δυστυχώς ατύχησες πρέπει να πάρεις άλλα.

Βέβαια, αυτό το θέμα με τους ορθογώνιους κάδους είναι κάτι που πολύ εύκολα αποδέχεσαι και προσπερνάς γιατί αυτός ο διαχωρισμός των κάδων μας δίνει και το βασικό πλεονέκτημα του μοντέλου, δηλαδή τη δυνατότητα του ταυτόχρονου μαγειρέματος.
Αυτό ήταν/είναι game changer στο μαγείρεμα με air fryer. Αυτές τις 3 εβδομάδες που το έχουμε σαν βασικό μηχάνημα μαγειρέματος μας έχει γλιτώσει αρκετές ώρες από την κουζίνα που θα έπρεπε να βγάζουμε και να βάζουμε φαγητά, χωρίς καμιά υπερβολή. 

Τέλος, έχουν προσθέσει και μια πανέξυπνη λειτουργία που λέγεται Sync που αναφέραμε και πιο πάνω. Αν έχεις λοιπόν στον έναν κάδο ένα φαγητό που θέλει 30 λεπτά και στον άλλο ένα φαγητό που θέλει 20 λεπτά, πατώντας το κουμπί sync ξεκινάει πρώτα το πρώτο που θέλει 30 λεπτά και μόλις του απομείνουν 20 ξεκινάει το μαγείρεμα και στο δεύτερο κάδο ώστε να τελειώσουν μαζί το ψήσιμο τους (genius).

Επίδοση και Αποτελέσματα

Στο κομμάτι του ψησίματος ήταν το καλύτερο μηχάνημα που έχουμε δοκιμάσει. Σχεδόν σε όλα τα φαγητά έβγαλε άψογο αποτέλεσμα. Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ ότι οι θερμοκρασίες που πιάνει το μηχάνημα είναι έως και 240 βαθμούς Κελσίου σε αντίθεση με την πλειονότητα από τις φριτέζες αέρος που κυκλοφορούν που φτάνουν μέχρι τους 200 βαθμούς. Πάμε να δούμε κάποια παραδείγματα φαγητών που δοκιμάσαμε να μαγειρέψουμε (στο τέλος του άρθρου θα δείτε και ολόκληρες συνταγές που έχουν γίνει με το air fryer της Rohnson):

Αρνητικά

Το μόνο σοβαρό αρνητικό, τουλάχιστον για εμάς, αυτής της συσκευής που μας στερεί τη δυνατότητα να γίνει βασική συσκευή είναι το μέγεθός της. Με διαστάσεις 36.2×38.7×31.5εκ. είναι σαν ένας μικρός φούρνος μικροκυμάτων. 

Πρέπει να έχεις αρκετό χώρο στον πάγκο της κουζίνας σου για να το τοποθετήσεις έτσι ώστε να είναι και εύχρηστο για καθημερινή χρήση. Φυσικά, για τους περισσότερους αυτό δεν είναι πρόβλημα αλλά για το δικό μας χώρο είναι. Πραγματικά είναι κρίμα, γιατί κατά τα άλλα είναι το καλύτερο air fryer που έχουμε δοκιμάσει μέχρι τώρα.

Κατανάλωση ενέργειας

Όσον αφορά την κατανάλωση ρεύματος, λόγο του διπλού κάδου και ότι μπορεί να μαγειρεύει στον καθένα ανεξάρτητα, η κατανάλωση του μηχανήματος είναι μεγαλύτερη από τα υπόλοιπα σε πλήρη λειτουργία.
Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι κάθε κάδος φτάνει μέχρι και της 1400W στο peak της λειτουργίας του, οπότε όταν δουλεύουν ταυτόχρονα φτάνουμε σε ισχύ τα 2800W. Αλλά μιλάμε για το peak, συνήθως κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος είναι αρκετά πιο κάτω η κατανάλωση.
Θα προστεθούν τις επόμενες ημέρες και αναλυτικά οι καταναλώσεις από τις δικές μας δοκιμές.

Τιμή και Αξία

Αυτή τη στιγμή στο skroutz το κόστος κυμαίνεται μεταξύ 179€ και 259€. Αν το πάρετε μέχρι διακόσια ευρώ πιστεύω ότι πραγματικά είναι μια value for money επιλογή και πάρα πολύ δύσκολα θα τη μετανιώσετε.
Φυσικά, υπάρχουν και αρκετά πιο φθηνά air fryer στην αγορά που είναι εξίσου αξιόλογα αλλά τους λείπουν κάποια από τα χαρακτηριστικά του air fryer R-2844 της Rohnson.

Συμπέρασμα

Πραγματικά, είναι το καλύτερο air fryer που έχουμε χρησιμοποιήσει στο μαγείρεμα και αν δεν ήταν πρόβλημα για εμάς ο χώρος στην κουζίνα σίγουρα θα το παρέμενε το βασικό μας μηχάνημα για το μαγείρεμα. Μπορεί να μην έχει τις smart λειτουργίες της Xiaomi ή το όνομα που ακολουθεί τις φριτέζες αέρα της Philips, αλλά δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τις δύο, ίσα ίσα σε πολλά κομμάτια είναι πιο εύχρηστη και πιο αποδοτική.


Συνταγές με το μοντέλο της Rohnson R-2844

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: