Κολοκυθοκεφτέδες
Έφτασε σιγά σιγά το καλοκαίρι και όταν μιλάμε για το Ελληνικό καλοκαίρι τότε οι κολοκυθοκεφτέδες επιβάλλονται σε κάθε τραπέζι. Φτιάξτε με απλά υλικά και σε ελάχιστο χρόνο υπέροχους και κολοκυθοκεφτέδες στη φριτέζα αέρα και θα είναι σαν να τους βγάλατε από το τηγάνι.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 200 γρ. κολοκυθάκια
- 1 τμχ. κρεμμύδι (στον τρίφτη)
- 100 γρ. φέτα (τριμμένη με τα χέρια)
- 1 κ.γ. άνηθος (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 80 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
- 1 τμχ. αυγά (μεγάλο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 190 °C
- Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη, πάνω από μια πετσέτα, τα κολοκυθάκια.200 γρ. κολοκυθάκια
- Στύβουμε πολύ καλά με την πετσέτα ώστε να φύγουν όσα περισσότερα υγρά μπορούμε.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα κολοκυθάκια και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά το μείγμα.1 τμχ. κρεμμύδι, 100 γρ. φέτα, 1 κ.γ. άνηθος, 1 κ.γ. μαϊντανό, 1 κ.γ. δυόσμο, 80 γρ. αλεύρι, 1 τμχ. αυγά, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι, 200 γρ. κολοκυθάκια
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες όσο μπορούμε στο ίδιο μέγεθος, εμείς τους κάναμε γύρω στα 50 γραμμάρια τον καθένα. Αν δεν μπορούμε να τους πλάσουμε με τα χέρια λόγο σύστασης, χρησιμοποιούμε 2 κουτάλια.
- Βάζουμε στον κάδο του air fryer το πατάκι σιλικόνης και ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε με μια απόσταση μεταξύ τους τους κολοκυθοκεφτέδες. Ψεκάζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στους 190 °C για 8 λεπτά.
- Στη συνέχεια γυρίζουμε από την ανάποδη και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά αυτή τη φορά στους 200 °C.
- Σερβίρουμε με σος γιαουρτιού.
Tips
- Προσέχουμε λίγο με το αλάτι ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα μας.
Δεν μπορω μα πω πως εχουν αισθηση τηγανιτου κολοκυθοκεφτε. Ειναι σαν να κανεις κολοκυθοκεφτεδες στον φουρνο. Γενικα ουι και να εκανα στη φριτεζα αερος εχει την αισθηση φουρνου. Πραγματικα απορω προς τι ο σαματας με αυτες τις φριτεζες. Εγω το πουλαω.