Γαλοπούλα Στήθος
Τρυφερό και ζουμερό στήθος γαλοπούλας, μαγειρέψτε το γρήγορα και εύκολα στο air fryer σας. Πεντανόστιμο πιάτο για το μεσημεριανό σας ή για να το βάλετε στα σάντουιτς που θα πάρετε μαζί σας στη δουλειά ή τα παιδιά στο σχολείο.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 1 τμχ. στήθος γαλοπούλας (χωρίς κόκκαλο)
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ½ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
- Παίρνουμε το κομμάτι κρέας και το αλείφουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μπαχαρικά.1 τμχ. στήθος γαλοπούλας, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη, ½ κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι
- Βάζουμε το κρέας στον κάδο της φριτέζας αέρα και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 °C
- Μόλις περάσουν τα 10 λεπτά γυρνάμε το κρέας μας και ψήνουμε για ακόμα 8 λεπτά.
- Ελέγχουμε με ένα θερμόμετρο μαγειρέματος αν η θερμοκρασία του κρέατος είναι 74 βαθμούς. Αν δεν έχει φτάσει ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά στους 200 °C
- Το βγάζουμε από τον κάδο και αφήνουμε για τουλάχιστον 5 λεπτά να ξεκουραστεί πριν το κόψουμε. Ιδανικά το διπλώνουμε μέσα σε αλουμινόχαρτο.
Tips
- Το κοτόπουλο και τα πουλερικά γενικά είναι από τα κρέατα που πρέπει να προσέχουμε ιδιαίτερα την τελική του θερμοκρασία καθώς υπάρχει κίνδυνος σαλμονέλας. Πρέπει το θερμόμετρο που θα βάλουμε να φτάσει τους 74 °C στο πιο χοντρό σημείο του κομματιού μας. Η ακίδα του θερμομέτρου δεν πρέπει να ακουμπάει κόκαλο και να είμαστε βέβαιοι ότι έχει μπει στο πιο χοντρό σημείο.