Κεφτεδάκια Τηγανητά
Υπέροχα ζουμερά κεφτεδάκια τηγανισμένα τέλεια σε air fryer με μια απλή και εύκολη συνταγή που θα γίνει γρήγορα η αγαπημένη σας.
Συστατικά
- 300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ½ ντομάτα (στον τρίφτη)
- ½ τμχ. κρεμμύδι (στο μπλέντερ)
- ½ σκ. σκόρδο (λιωμένο)
- ⅓ κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.σ. δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας καλά.300 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 3 κ.σ. νιφάδες βρώμης, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ ντομάτα, ½ τμχ. κρεμμύδι, ½ σκ. σκόρδο, ⅓ κ.γ. ρίγανη, 1 κ.σ. δυόσμο, 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ πιπέρι
- Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ το κλείνουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες ή για όλο το βράδυ.
- Προθερμαίνουμε το Air Fryer στους 200 °C
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια μας, προσπαθούμε όσο γίνεται να έχουν ίδιο μέγεθος για να ψηθούν στον ίδιο χρόνο.
- Τοποθετούμε το πατάκι σιλικόνης στον κάδο του air fryer και βάζουμε σε μια στρώση τα κεφτεδάκια. Προαιρετικά ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο για να πάρουν ωραίο χρώμα.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 185 °C και ψήνουμε για 14 λεπτά, ενδιάμεσα γυρίζουμε μια φορά τα κεφτεδάκια.
- Σερβίρουμε