Συστατικά
- 400 γρ. παϊδάκια κατσικίσια
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σκόρδο σκόνη
- 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο
- ½ κ.γ. μπούκοβο
- 1 κ.γ. αλάτι
- ½ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Λαδώνουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τον κάδο του air fryer μας και προθερμαίνουμε για 4 λεπτά (ή όσο μας πάρει η προετοιμασία).
- Βάζουμε σε ένα μπολάκι τα μπαχαρικά που θέλουμε. Εγώ εδώ χρησιμοποίησα, σκόνη σκόρδου, σκόνη κρεμμυδιού, φρέσκο δεντρολίβανο, μπούκοβο (αν σας αρέσει το λίγο καυτερό), αλάτι, πιπέρι.1 κ.γ. σκόρδο σκόνη, 1 κ.γ. κρεμμύδι σκόνη, 1 κ.γ. δεντρολίβανο φρέσκο, ½ κ.γ. μπούκοβο, 1 κ.γ. αλάτι, ½ κ.γ. πιπέρι
- Αφού πλύνουμε και στεγνώσουμε εντελώς τα παϊδάκια μας με χαρτί κουζίνας ρίχνουμε ένα κ.σ. ελαιόλαδο (ή 2-3 ψεκάσματα με το σπρέι λαδιού) και ανακατεύουμε.400 γρ. παϊδάκια κατσικίσια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- Ρίχνουμε τα μπαχαρικά που έχουμε στο μπολ στο κρέας και ανακατεύουμε καλά να πάνε παντού.
- Βάζουμε μέσα στο air fryer σε μια στρώση μόνο, αν δε χωράνε το κάνουμε σε δύο δόσεις ή βάζουμε την ειδική σχάρα και ψήνουμε σε δυο στρώσεις. Αλλά στην τελευταία περίπτωση θα αυξήσουμε το χρόνο ψησίματος στο διπλό, με 1-2 εναλλαγές θέσεων του κρέατος.
- Στα δέκα λεπτά (για τη μία στρώση) γυρνάμε τα παϊδάκια και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά. Θα πρέπει πάντα, για τον χρόνο ψησίματος, να λαμβάνουμε υπόψιν μας και το πάχος του κρέατος. Εμένα εδώ είναι σχετικά χοντρά τα κομμάτια και αυτοί οι χρόνοι δούλεψαν πολύ καλά για να μη στεγνώσει.