Χοιρινή Τηγανιά
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ορεκτικό που κάνουμε χρόνια στο τηγάνι με υπέροχα αρώματα από τα μπαχαρικά και το κρέας. Στο air fryer θα μειώσουμε κι άλλο το χρόνο αλλά θα κρατήσουμε τη νοστιμιά, τραγανά κομμάτια κρέατος απέξω και ζουμερά στο κέντρο.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 300 γρ. χοιρινό κρέας
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
- ¼ κ.γ. ρίγανη
- ¼ κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
- ⅓ κ.γ. δενδρολίβανο (προαιρετικό)
- ½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer της Ninja στους 200 °C για 3 λεπτά.
- Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες. Συνήθως για τηγανιά διαλέγουμε χοιρινό λαιμό για το λίπος που το βοηθάει να γίνει μαλακό στο μαγείρεμα.300 γρ. χοιρινό κρέας
- Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά/μυρωδικά που επιλέξαμε. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τα υλικά μας όλα τα κομμάτια.1 κ.γ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. ρίγανη, ¼ κ.γ. θυμάρι, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ⅓ κ.γ. δενδρολίβανο, ½ κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι
- Τοποθετούμε σε μια στρώση τα κομμάτια του κρέατος στον κάδο της φριτέζας αέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο προθερμασμένο air fryer.
- Στα 5 λεπτά ανοίγουμε ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά, πάλι στους 200 °C.
- Αφήνουμε εκτός κάδου για 5 λεπτά και τα καταβροχθίζουμε με λίγο έξτρα ρίγανη και λεμόνι.
Tips
- Μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει και να κάνετε συνδυασμούς. Πέρα από αυτά που αναφέραμε στη συνταγή μπορείτε να βάλετε και μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική. Όπως επίσης και λίγο χυμό ή/και ξύσμα λεμονιού.
- Και η χοιρινή ελιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν την έχετε πρόχειρη από μπριζόλες.