Χοιρινή Τηγανιά

Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ορεκτικό που κάνουμε χρόνια στο τηγάνι με υπέροχα αρώματα από τα μπαχαρικά και το κρέας. Στο air fryer θα μειώσουμε κι άλλο το χρόνο αλλά θα κρατήσουμε τη νοστιμιά. Τραγανά κομμάτια κρέατος απέξω και ζουμερά στο κέντρο.

Χοιρινή τηγανιά στο air fryer

Χοιρινή Τηγανιά

4.73 από 11 βαθμολογίες
Ένα πολύ εύκολο και γρήγορο ορεκτικό που κάνουμε χρόνια στο τηγάνι με υπέροχα αρώματα από τα μπαχαρικά και το κρέας. Στο air fryer θα μειώσουμε κι άλλο το χρόνο αλλά θα κρατήσουμε τη νοστιμιά, τραγανά κομμάτια κρέατος απέξω και ζουμερά στο κέντρο.
Μερίδες 2
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 8 minutes
Σύνολο 13 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 300 γρ. χοιρινό κρέας
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ¼ κ.γ. ρίγανη
  • ¼ κ.γ. θυμάρι
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
  • κ.γ. δενδρολίβανο (προαιρετικό)
  • ½ κ.γ. πάπρικα (προαιρετικό)
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Προθερμαίνουμε το air fryer της Ninja στους 200 °C για 3 λεπτά.
  • Κόβουμε το κρέας σε μικρές μπουκίτσες. Συνήθως για τηγανιά διαλέγουμε χοιρινό λαιμό για το λίπος που το βοηθάει να γίνει μαλακό στο μαγείρεμα.
    300 γρ. χοιρινό κρέας
  • Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τα μπαχαρικά/μυρωδικά που επιλέξαμε. Ανακατεύουμε καλά να καλυφθούν με τα υλικά μας όλα τα κομμάτια.
    1 κ.γ. ελαιόλαδο, ¼ κ.γ. ρίγανη, ¼ κ.γ. θυμάρι, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ⅓ κ.γ. δενδρολίβανο, ½ κ.γ. πάπρικα, 1 κ.γ. αλάτι, ¼ κ.γ. πιπέρι
    Χοιρινή τηγανιά στο air fryer
  • Τοποθετούμε σε μια στρώση τα κομμάτια του κρέατος στον κάδο της φριτέζας αέρα και ψήνουμε για 5 λεπτά στο προθερμασμένο air fryer.
    Χοιρινή τηγανιά στο air fryer
  • Στα 5 λεπτά ανοίγουμε ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 3 λεπτά, πάλι στους 200 °C.
    Χοιρινή τηγανιά στο air fryer
  • Αφήνουμε εκτός κάδου για 5 λεπτά και τα καταβροχθίζουμε με λίγο έξτρα ρίγανη και λεμόνι.
    Χοιρινή τηγανιά στο air fryer
Διαφημίσεις

Tips

  • Μπαχαρικά μπορείτε να βάλετε ότι σας αρέσει και να κάνετε συνδυασμούς. Πέρα από αυτά που αναφέραμε στη συνταγή μπορείτε να βάλετε και μουστάρδα σε σκόνη ή κανονική. Όπως επίσης και λίγο χυμό ή/και ξύσμα λεμονιού.
  • Και η χοιρινή ελιά θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί αν την έχετε πρόχειρη από μπριζόλες.
Κουζίνα: Μεσογειακή
Keyword: Κρέας | Τηγανητά | Χοιρινό
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: