Μπιφτέκια κοτόπουλο
Μαγειρέψτε αφράτα μπιφτέκια με κιμά από κοτόπουλο στο air fryer! Ελαφριά, νόστιμα και υγιεινά. Συνοδεύεστε τα με σπαράγγια, πατάτες τηγανητές ή όποιο συνοδευτικό σας αρέσει.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 350 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 80 γρ. ψωμί του τοστ
- 1 τμχ. αυγό (μικρό)
- 1 τμχ. κρεμμύδι (μικρό)
- ½ σκ. σκόρδο
- 1 τμχ. κύβο κοτόπουλου
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. μαϊντανό
- 1 κ.σ. δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι που καίει βάζουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.1 τμχ. κρεμμύδι, ½ σκ. σκόρδο, Αλάτι, Πιπέρι
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το σοτάρουμε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το κρεμμύδι.1 κ.γ. ζάχαρη
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
- Σε ένα μπλέντερ βάζουμε, το περιεχόμενο του τηγανιού, το ψωμί κομμένο σε τετραγωνάκια, το μαϊντανό, τον δυόσμο, την πάπρικα, τον κύβο και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα όχι πάστα.80 γρ. ψωμί του τοστ, 1 τμχ. κύβο κοτόπουλου, 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή, 3 κ.σ. μαϊντανό, 1 κ.σ. δυόσμο
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα μείγμα από το μπλέντερ μαζί με τον κιμά, το ελαιόλαδο, το αυγό και αλατοπιπερώνουμε. Προσέχουμε με το αλάτι λόγο του κύβου.350 γρ. κιμάς κοτόπουλου, 1 τμχ. αυγό, 3 κ.σ. ελαιόλαδο, Αλάτι, Πιπέρι
- Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, ίδιου μεγέθους. Σε αυτή την ποσότητα βγήκαν 5 μπιφτέκια των 100 γραμμαρίων.
- Τα βάζουμε στον κάδο αφού πρώτα τον έχουμε ψεκάσει με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200 °C.
- Τα γυρνάμε και συνεχίζουε το ψήσιμο για ακόμα 5 λεπτά πάλι στους 200 °C
- Αν έχουμε θερμόμετρο κοιτάμε το εσωτερικό από τα μπιφτέκια μας να έχει φτάσει τους 74 °C
- Σερβίρουμε με ψητό κουνουπίδι.
Tips
- Μπορούμε να αποφύγουμε εντελώς το τηγάνι, απλά προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο μπλέντερ μαζί με τα άλλα υλικά. Σε αυτή την περίπτωση αφαιρούμε εντελώς τη ζάχαρη από τη συνταγή μας.
- Να θυμάστε ότι δεν είναι όλα τα air fryer ίδια, ίσως στο δικό σας να διαφέρουν λίγο οι χρόνοι ψησίματος από αυτούς που δίνουμε στις συνταγές μας.
- Πάντα στο πάνω μέρος που αναφέρουμε τον εξοπλισμό γράφουμε και το μηχάνημα με το οποίο έγινε η συγκεκριμένη συνταγή.