Κοτόπουλο ολόκληρο
Το ψήσιμο κοτόπουλου ποτέ δεν ήταν πιο εύκολο ή πιο γευστικό. Με αυτή τη συνταγή για air fryer, θα απολαύσετε τέλεια ψημένο κοτόπουλο με τραγανή πέτσα και ζουμερό κρέας σε χρόνο ρεκόρ. Εύκολη και γρήγορη, αυτή η μέθοδος θα σας δώσει το τέλεια ροδοκόκκινο και τραγανό αποτέλεσμα χωρίς τον κόπο της κλασικής διαδικασίας.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 2 kg κοτόπουλο (καθαρισμένο)
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 σκ. σκόρδο (ολόκληρες)
- 2 κλ. δεντρολίβανο φρέσκο
- 2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση
- Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο 30 λεπτά πριν το μαγειρέψουμε.
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 190 °C (370 °F)
- Στεγνώνουμε το κοτόπουλο με λίγο χαρτί κουζίνας μέσα και εξώ.
- Στη συνέχεια το αλείφουμε με το ελαιόλαδο να πάει παντού και βάζουμε και κάτω από το δέρμα όπου μπορούμε.
- Ρίχνουμε αλάτι σε όλο το κοτόπουλο, μέσα έξω και βάζουμε στο εσωτερικό του το δεντρολίβανο και τις σκελίδες σκόρδο.
- Βάζουμε στο κάδο του air fryer με το στήθος προς τα κάτω.
- Ψήνουμε για 35 λεπτά στους 190 °C (370 °F) .
- Γυρίζουμε το κοτόπουλο από την άλλη και ψήνουμε για ακόμα 20 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.
- Βγάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά πριν το κόψουμε σε μερίδες.
Tips
- Μπορείτε αντί για ελαιόλαδο να βάλετε βούτυρο τύπου soft, αλλάζει η γεύση αλλά -δυστυχώς- και οι θερμίδες.