Ψαρονέφρι
Το χοιρινό ψαρονέφρι, γνωστό για την ζουμερή και αρωματική του γεύση, είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε φριτέζα αέρος, καθώς αυτή η μέθοδος ενισχύει τη γεύση του κρέατος διατηρώντας ταυτόχρονα τη θρεπτική του αξία και βοηθάει να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά με την εξωτερική κρούστα από το μείγμα των μπαχαρικών μας. Μαρινάρισμα με ελαιόλαδο και ένα μείγμα με διάφορα μπαχαρικά όπως η ρίγανη, το μπούκοβο, σκόνη σκόρδου κ.α. το ψαρονέφρι αποκτά ένα πλούσιο απολαυστικό άρωμα. Αν πιστεύατε ότι το ψήσιμο στο ψαρονέφρι είναι δύσκολο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 400 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
- 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ⅔ κ.γ. σκόρδο σκόνη
- ⅔ κ.γ. ρίγανη
- ⅔ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
- 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
- ¼ κ.γ. πιπέρι
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
Σερβίρισμα
- 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε το air fryer σε θερμοκρασία 200 °C και προθερμαίνουμε.
- Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ όλα τα μπαχαρικά.1 κ.σ. αλάτι χοντρό, ⅔ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ⅔ κ.γ. ρίγανη, ⅔ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, ¼ κ.γ. πιπέρι, ¼ κ.γ. μπούκοβο
- Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τυχόν έξτρα λιπάκια και στη συνέχεια απλώνουμε με το χέρι μας το ελαιόλαδο να πάει παντού.1 κ.σ. ελαιόλαδο, 400 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
- Ρίχνουμε το μείγμα μας με τα μπαχαρικά να καλύψει όλη την επιφάνεια του κρέατος.
- Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το πάτο του κάδου και τοποθετούμε το κρέας μας.
- Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά στους 200 °C
- Βγάζουμε τον κάδο, γυρίζουμε το κρέας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 11 λεπτά.
- Ελέγχουμε με θερμόμετρο κουζίνας το εσωτερικό του κρέατος, στο πιο χοντρό σημείο, να φτάσει τους 61 με 63 °C.
- Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά πριν κόψουμε σε φέτες.
- (προαιρετικό) Σερβίρουμε απλώνοντας με πινέλο λίγο αραιωμένο μέλι σε κάθε κομμάτι, και καταναλώνουμε αμέσως.1 κ.σ. μέλι
Tips
- Δεν παραλείπουμε το βήμα της ξεκούρασης καθώς συνεχίζεται το μαγείρεμα και βοηθάει το κρέας μας να κρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό.