Ψαρονέφρι

Μαρινάρισμα με ελαιόλαδο και ένα μείγμα με διάφορα μπαχαρικά όπως η ρίγανη, το μπούκοβο, σκόνη σκόρδου κ.α. το κρέας αποκτά ένα πλούσιο και απολαυστικό άρωμα.

Αν πιστεύατε ότι το ψήσιμο στο ψαρονέφρι είναι δύσκολο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε με σύμμαχό σας το air fryer.

Ψαρονέφρι στο air fryer

Ψαρονέφρι

5 από 3 βαθμολογίες
Το χοιρινό ψαρονέφρι, γνωστό για την ζουμερή και αρωματική του γεύση, είναι ιδανικό για μαγείρεμα σε φριτέζα αέρος, καθώς αυτή η μέθοδος ενισχύει τη γεύση του κρέατος διατηρώντας ταυτόχρονα τη θρεπτική του αξία και βοηθάει να παραμείνει ζουμερό εσωτερικά με την εξωτερική κρούστα από το μείγμα των μπαχαρικών μας.
Μαρινάρισμα με ελαιόλαδο και ένα μείγμα με διάφορα μπαχαρικά όπως η ρίγανη, το μπούκοβο, σκόνη σκόρδου κ.α. το ψαρονέφρι αποκτά ένα πλούσιο απολαυστικό άρωμα.
Αν πιστεύατε ότι το ψήσιμο στο ψαρονέφρι είναι δύσκολο, ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε.
Μερίδες 2
Προετοιμασία 4 minutes
Μαγείρεμα 16 minutes
Σύνολο 20 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 400 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
  • 1 κ.σ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • κ.γ. ρίγανη
  • κ.γ. κρεμμύδι σκόνη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • ¼ κ.γ. πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μπούκοβο

Σερβίρισμα

  • 1 κ.σ. μέλι (προαιρετικά)

Εκτέλεση
 

  • Ανοίγουμε το air fryer σε θερμοκρασία 200 °C και προθερμαίνουμε.
  • Βάζουμε σε ένα μικρό μπολ όλα τα μπαχαρικά.
    1 κ.σ. αλάτι χοντρό, ⅔ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ⅔ κ.γ. ρίγανη, ⅔ κ.γ. κρεμμύδι σκόνη, 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή, ¼ κ.γ. πιπέρι, ¼ κ.γ. μπούκοβο
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Καθαρίζουμε το ψαρονέφρι από τυχόν έξτρα λιπάκια και στη συνέχεια απλώνουμε με το χέρι μας το ελαιόλαδο να πάει παντού.
    1 κ.σ. ελαιόλαδο, 400 γρ. ψαρονέφρι χοιρινό
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Ρίχνουμε το μείγμα μας με τα μπαχαρικά να καλύψει όλη την επιφάνεια του κρέατος.
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Ψεκάζουμε με λίγο λάδι το πάτο του κάδου και τοποθετούμε το κρέας μας.
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Χρόνος ψησίματος: 5 λεπτά στους 200 °C
  • Βγάζουμε τον κάδο, γυρίζουμε το κρέας, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 °C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 11 λεπτά.
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Ελέγχουμε με θερμόμετρο κουζίνας το εσωτερικό του κρέατος, στο πιο χοντρό σημείο, να φτάσει τους 61 με 63 °C.
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά πριν κόψουμε σε φέτες.
    Ψαρονέφρι στο air fryer
  • (προαιρετικό) Σερβίρουμε απλώνοντας με πινέλο λίγο αραιωμένο μέλι σε κάθε κομμάτι, και καταναλώνουμε αμέσως.
    1 κ.σ. μέλι
Διαφημίσεις

Tips

  • Δεν παραλείπουμε το βήμα της ξεκούρασης καθώς συνεχίζεται το μαγείρεμα και βοηθάει το κρέας μας να κρατήσει τα υγρά του και να παραμείνει ζουμερό.
Keyword: Κρέας | Χοιρινό
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: