Εύκολη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

Η πίτα αυτή φτιάχνεται σε όλη την Ελλάδα με μικρές παραλλαγές και με διάφορες ονομασίες, όπως Αλευρόπιτα, Καθαρόπιτα, Ζυμαρόπιτα, Τεμπελόπιτα, Κασόπιτα κ.α.
Με τα πιο απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο, θα έχετε μια πεντανόστιμη πίτα με τυρί, για πρωϊνό, snack ή ένα ελαφρύ γεύμα το μεσημέρι ή το βράδυ.

Η τυρόπιτα χωρίς φύλλο είναι μια πανεύκολη συνταγή που μπορείτε να τη φτιάξετε με ελάχιστα συστατικά. Το μυστικό της επιτυχίας της, φυσικά, είναι η χρήση ποιοτικών υλικών όπως η φέτα και τα αυγά αλλά βέβαια και το μαγείρεμα στο air fryer. Αν σας αρέσει η τυρόπιτα, αλλά δεν έχετε χρόνο για να φτιάξετε φύλλο, αυτή η συνταγή είναι ιδανική για εσάς!

Αναμείξτε το αλεύρι, το νερό και το ελαιόλαδο για να φτιάξετε ένα απλό ζυμάρι. Μετά προσθέτετε τα υπόλοιπα συστατικά, όπως η φέτα και το αυγό, και ανακατεύετε καλά. Ψήνετε την πίτα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά μέχρι να χρυσίσει. Το αποτέλεσμα είναι μια πεντανόστιμη τυρόπιτα, ζουμερή και αρωματική.

Εύκολη Τυρόπιτα Χωρίς Φύλλο

4.46 από 22 βαθμολογίες
Με τα πιο απλά υλικά και ελάχιστο χρόνο, λόγο του air fryer, θα φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα με τυρί που ταιριάζει στα περισσότερα γεύματα της ημέρας.
Μερίδες 2 μερίδες
Προετοιμασία 5 minutes
Μαγείρεμα 21 minutes
Σύνολο 26 minutes

Εξοπλισμός

Φόρμα 19εκ.

Συστατικά
  

  • 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 100 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ αυγά (χτυπημένο)
  • 80 γρ. φέτα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό και το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
    100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., 100 γρ. νερό, 1 πρέζα αλάτι, Πιπέρι
  • Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το αυγό και στη συνέχεια το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα μας και ανακατεύουμε πάλι καλά.
    ½ αυγά
  • Στο τέλος προσθέτουμε τη φέτα που την έχουμε χοντροτρίψει με τα χέρια μας, όσο μεγαλύτερα κομμάτια τόσο πιο ωραία θα είναι η πίτα μας όταν τα πετυχαίνουμε στο δάγκωμα, και ανακατεύουμε για πολύ λίγο να πάει παντού.
    80 γρ. φέτα
  • Αλείφουμε ή ψεκάζουμε μια φόρμα 19 εκατοστών με ελαιόλαδο, και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας. Πασπαλίζουμε με λίγο ελαιόλαδο από πάνω.Βάζουμε στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε στους 180 °C για 15 λεπτά.
    1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Στα 15 λεπτά βγάζουμε την πίτα μας, την αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά.
  • Στα 5 λεπτά βγάζουμε και πάλι την πίτα μας τη γυρίζουμε και πάλι αυξάνουμε τους βαθμούς στους 200 °C και ψήνουμε για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω.
  • Βγάζουμε και αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει ελαφρώς και να συνεχίσει να ψήνεται για να έρθει στο τέλειο αποτέλεσμα.
Διαφημίσεις
Γεύμα: Πρωϊνό | Σνακ | Συνοδευτικό
Κουζίνα: Ελληνική
Keyword: Αυγά | Τυρί | Χορτοφαγικό
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Πάρτε μέρος στη συζήτηση

  1. Archontia είπε:

    5 stars
    Πανεύκολη συνταγή φαίνεται! Να ρωτήσω παρακαλώ: είναι ασφαλές το αλουμινένιο ταψάκι στο airfryer??? Ευχαριστώ

    1. Ναι πράγματι είναι πάρα πολύ απλή.
      Για το ταψάκι, ναι δεν υπάρχει πρόβλημα, ο φούρνος δουλεύει με αέρα, δεν έχει σχέση πχ με το φούρνο μικροκυμάτων που απαγορεύεται οτιδήποτε από αλουμίνιο.

      Επίσης έχω δοκιμάσει και άλλα σκεύη αλλά αυτά τα ταψάκια είναι τα καλύτερα γιατί είναι πολύ λεπτά και δεν χρειάζονται χρόνο για να ζεσταθούν πριν ξεκινήσει να μαγειρεύεται το περιεχόμενο και ο μικρός χρόνος μαγειρέματος είναι από τα βασικά πλεονεκτήματα των aurfryer, επίσης βγαίνουν σε διάφορα μεγέθη για να βολέψει στον εκάστοτε κάδο.
      Και αναλόγως και τι μαγειρεύεται μέσα μπορεί σίγουρα να επαναχρησιμοποιηθεί (αυτή η συνταγή είναι ένα τέτοιο παράδειγμα).

      1. Archontia says: είπε:

        Σας ευχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση και τις χρήσιμες πληροφορίες
        Θα την δοκιμάσω τις επόμενες μερες! Καλή συνέχεια

  2. Κατερίνα Μ. είπε:

    5 stars
    Τέλεια συνταγή!!

  3. Ελενη είπε:

    5 stars
    Να ρωτήσω κατι κ εγώ; Αν την βάλουμε κατευθείαν στον κάδο αντί για το ταψακι θα υπάρξει πρόβλημα;

    1. Το πρόβλημα είναι ότι δε θα κινείται ο αέρας κάτω από την πίτα οπότε ίσως να είναι πιο δύσκολο το γύρισμα για αν ψηθεί και από την κάτω πλευρά της.
      Βέβαια εδώ θα παίξει ρόλο αν υπάρξει προθέρμανση του air fryer.
      Σε κάθε περίπτωση θέλει δοκιμές, δεν το έχω επιχειρήσει.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: