Χαλούμι
Ανακαλύψτε τη μαγεία του χαλουμιού από την Κύπρο με την ταχύτητα του air fryer – Ένα γρήγορο Κυπριακό ορεκτικό.Ψάχνετε για ένα γρήγορο και νόστιμο ορεκτικό που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας; Το χαλούμι στο air fryer είναι η τέλεια λύση. Αυτό το δημοφιλές κυπριακό τυρί μεταμορφώνεται σε ένα θαυμάσιο σνακ με τη χρήση του air fryer, απολαύστε το μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 200 γρ. χαλούμι (σε φέτες)
- 2 κ.γ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Κόβουμε το τυρί σε λεπτές φέτες ίσου πάχους για ομοιόμορφο ψήσιμο και τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο.200 γρ. χαλούμι, 2 κ.γ. ελαιόλαδο
- Ραντίζουμε το καλάθι με λίγο ελαιόλαδο για να μην κολλήσει το τυρί, και τοποθετούμε τις φέτες σε μια στρώση με χώρο μεταξύ τους.
- Ψήνουμε για 6 λεπτά ή μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια του τυριού, στους 200 °C.
- Γυρίζουμε και ψήνουμε για ακόμα 4 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λίγο λεμόνι και καταναλώνουμε το συντομότερο πριν κρυώσει.
Tips
- Δεν χρειάζεται προθέρμανση για το τυρί ίσα ίσα είναι καλύτερο για το χαλούμι να ψηθεί σε κρύο κάδο.
- Αν σας μείνει κάποια ποσότητα στο ψυγείο αλείψτε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήστε στους 200 βαθμούς για 1-2 λεπτά.