Μπατζίνα με Κολοκύθα και Φέτα
Αν θέλετε να φτιάξετε μια υπέροχη πίτα χωρίς φύλλο, χρειάζεστε μόλις λίγα λεπτά και ελάχιστα υλικά με αρχηγούς την κολοκύθα και τη φέτα. Αυτή η "μπατζίνα" δεν είναι μόνο νόστιμη αλλά θα σας λύσει και τα χέρια, καθώς μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο ή ελαφρύ σνακ μέσα στην ημέρα, αλλά επίσης μπορεί να λειτουργήσει και σαν ένα χορταστικό πρωινό.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 460 γρ. κολοκύθα
- 150 γρ. φέτα
- 125 γρ. αλεύρι (γ.ο.χ.)
- 75 γρ. γάλα
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά (2 μικρά ή 1 μεγάλο)
- 3 κ.σ. σουσάμι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την τρίβουμε στον τρίφτη στο χοντρό. Στη συνέχεια την πιέζουμε σε μια πετσέτα ή σε ένα σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά.460 γρ. κολοκύθα
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 170 °C
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κολοκύθα με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας. Τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα μαζί να γίνουν ένα.460 γρ. κολοκύθα, 150 γρ. φέτα, 125 γρ. αλεύρι, 75 γρ. γάλα, 25 γρ. ελαιόλαδο, 2 αυγά, Αλάτι, Πιπέρι
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί 17εκ., ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και το ισιώνουμε με ένα κουτάλι ή μια σπάτουλα.
- Δεν ξεχνάμε να ρίξουμε από πάνω σουσάμι.3 κ.σ. σουσάμι
- Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 170 °C.
- Στα 15 λεπτά βγάζουμε, γυρίζουμε την πίτα μας, ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο από πάνω και ψήνουμε στους 180 °C, αυτή τη φορά, για ακόμα 5 λεπτά. Αν δε βγαίνει εύκολα απλά κόψτε τη στη μέση και γυρίστε με μια σπάτουλα.
- Βγάζουμε το ταψάκι από το air fryer και αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σερβίρουμε