Στήθος Κοτόπουλου

Το ψήσιμο ενός στήθος κοτόπουλου σε air fryer παίρνει λίγα λεπτά της ώρας και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο και απίστευτα ζουμερό.

Στήθος Κοτόπουλου

Το ψήσιμο ενός στήθος κοτόπουλου σε air fryer παίρνει λίγα λεπτά της ώρας και το αποτέλεσμα είναι γευστικότατο και απίστευτα ζουμερό.
Μερίδες 1
Προετοιμασία 4 minutes
Μαγείρεμα 16 minutes
Σύνολο 20 minutes

Εξοπλισμός

Συστατικά
  

  • 250 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • ½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη
  • ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση
 

  • Πλένουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά με χαρτί κουζίνας. Για πιο υγιεινό μαγείρεμα αφαιρούμε το δέρμα και τυχόν λίπη από το κομμάτι μας.
    250 γρ. στήθος κοτόπουλο
  • Το αλείφουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα μπαχαρικά μας. Μπορείτε να βάλετε ό,τι σας αρέσει, εγώ διάλεξα σκόρδο, μουστάρδα σε σκόνη ½ κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι και ½ κ.γ. κουρκουμάς. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε.
    1 κ.σ. ελαιόλαδο, ½ κ.γ. σκόρδο σκόνη, ½ κ.γ. αποξηραμένο κρεμμύδι, ½ κ.γ. μουστάρδα σκόνη, Αλάτι, Πιπέρι, ½ κ.γ. κουρκουμάς
  • Ψεκάζουμε με λίγο ελαιόλαδο τον κάδο του air fryer και τοποθετούμε το κοτόπουλό μας. Αν έχουμε παραπάνω από ένα κομμάτι αφήνουμε απόσταση μεταξύ τους ώστε να περνάει εύκολα ο αέρας.
  • Ψήνουμε για 9 λεπτά στους 180 °C.
  • Στα δέκα λεπτά γυρίζουμε το κρέας μας και το ψήνουμε πάλι στους 180 °C για άλλα 7 λεπτά.
  • Εφόσον διαθέτουμε θερμόμετρο κρέατος, μετά τα 6 λεπτά τσεκάρουμε στο πιο χοντρό κομμάτι του στήθους αν έχει πιάσει 74 °C.
  • Τέλος, το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε.
Διαφημίσεις

Tips

Προσοχή:
Κουζίνα: Ελληνική
Μήπως έφτιαξες τη συνταγή;Ανέβασε το και κάνε tag to @AirFrying.gr!

Πάρτε μέρος στη συζήτηση

  1. Γιώργος είπε:

    Παρακαλώ, ποιο airfryer χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή?
    Εγώ έχω το Rohnson SmartChef XL R-2834 και αναρωτιέμαι αν μπορώ να βάλω τη σχάρα στη μεσαία θέση κι όχι στον πάτο.

    1. AirFrying Author είπε:

      Γεια σας,
      η συγκεκριμένη συνταγή έχει γίνει με το air fryer της Xiaomi.
      Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην ξεραθεί το κρέας επειδή το μηχάνημα της Rohnson είναι πολύ πιο δυνατό. Eγώ θα δοκίμαζα, στην πάνω σχάρα, 7′ στους 170, γύρισμα και άλλα 5′ στους 180. Βέβαια παίζει ρόλο και το πόσο μεγάλο είναι το κομμάτι κρέατος, θα πρέπει να κάνετε δοκιμές και σίγουρα θα βοήθαγε ένα θερμόμετρο κρέατος, τα πουλερικά θέλουν προσοχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Βαθμολογία Συνταγής




Like
Close
Copyright © 2024 AirFrying
Made with in Greece.
Close
Δημοφιλής αναζητήσεις: