Σολομός
Για όσους λατρεύουν τον σολομό, υπάρχει ένας ακόμη πιο εύκολος τρόπος για να τον απολαύσετε φυσικά με το air fryer! Με τρία έξτρα υλικά θα έχετε ένα πεντανόστιμο πιάτο με τον σολομό τραγανό απ' έξω, αλλά ζουμερό και ροζ στο εσωτερικό του. Η συνοδευτική πρόταση; Φασολάκια στο air fryer και λεμόνι! 🍋
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 250 γρ. σολομός (φέτα ή φιλέτο)
- Σκόρδο σκόνη (προαιρετικό)
- Πάπρικα (προαιρετικό)
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λεμόνι (σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 200 °C
- Ταμπονάρουμε το σολομό με χαρτί κουζίνας για να είναι στεγνή η επιφάνεια του.250 γρ. σολομός
- Ρίχνουμε και από τις δύο πλευρές τα μπαχαρικά και το αλάτι.Σκόρδο σκόνη, Πάπρικα, Αλάτι, Πιπέρι
- Βάζουμε το σολομό στο καλάθι του air fryer και ψήνουμε για 8 λεπτά. Αν έχουμε φιλέτο το βάζουμε με το δέρμα προς τα κάτω.
- Τεστάρουμε με ένα θερμόμετρο κουζίνας, εφόσον διαθέτουμε, στο πιο χοντρό σημείο του κομματιού αν έφτασε τους ~63 βαθμούς. Αλλιώς πρέπει να έχει πάρει εσωτερικά ένα ροζ χρώμα για να είναι έτοιμος.
- Αν χρειαστεί επιπλέον χρόνο γυρνάτε το σολομό από την άλλη και ψήνεται για επιπλέον 1-2 λεπτά στους ίδιους βαθμούς.
- Σερβίρουμε με φρέσκα φασολάκια στο air fryer και λεμόνι.Λεμόνι
Tips
- Αν αφήσετε το μαγειρεμένο σολομό στο ψυγείο αντέχει μέχρι και 3 ημέρες σε αεροστεγές σκεύος.
- Αποθηκεύστε τον σολομό στην κατάψυξη για έως 3 μήνες και βάλτε τον στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ όταν θα τον μαγειρέψετε.