Σκορδόψωμο
Σκορδόψωμο σε λιγότερο από 10 λεπτά; Ναι! Τραγανό απ' έξω, αφράτο από μέσα και με εκείνη την υπέροχη γεύση σκόρδου που μας κάνει να ξεχνάμε για λίγο τα αποτελέσματα του στην αναπνοή μας. Δοκιμάστε με ή χωρίς παρμεζάνα και συνοδεύστε το με ένα ωραίο κρασί και καλούς φίλους.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- ½ μπαγκέτα
- 2 κ.σ. βούτυρο soft
- 1 σκ. σκόρδο (μεγάλη)
- 1 κ.σ. παρμεζάνα (προαιρετικό)
- 1 κ.γ. μαϊντανός ξερός
Εκτέλεση
- Προθεμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
- Κόβουμε σε φέτες την μπαγκέτα, τις κόβουμε λίγο πλαγιαστές για να είναι μεγαλύτερη η επιφάνεια που θα απλώσουμε το μείγμα.½ μπαγκέτα
- Μαζεύουμε τα υλικά του μείγματος επικάλυψης, το σκόρδο το περνάμε από πρέσα ή από τον τρίφτη.2 κ.σ. βούτυρο soft, 1 σκ. σκόρδο, 1 κ.σ. παρμεζάνα, 1 κ.γ. μαϊντανός ξερός
- Τα ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι.
- Απλώνουμε το μείγμα μας πάνω στις φέτες που κόψαμε.
- Τις τοποθετούμε σε μια στρώση στον κάδο του air fryer και ψήνουμε για 4 λεπτά στους 180 °C
- Σερβίρουμε.
Tips
- Αν σας περισσέψει μείγμα σκόρδου μπορείτε να το βάλετε στο ψυγείο για έως και 7 ημέρες.
- Αν θέλουμε να το κάνουμε χορτοφαγικό απλά βάζουμε ένα φυτικό βούτυρο και παραλείπουμε την παρμεζάνα (είναι το ίδιο πεντανόστιμα)