Μπιφτέκια
Μαγειρέψτε μπιφτέκια στο air fryer σε λιγότερο από 20 λεπτά! Ελαφριά, νόστιμα και υγιεινά χωρίς τα λάδια του τηγανίσματος. Ιδανικά για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα.
Εξοπλισμός
Συστατικά
- 300 γρ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχάρι & χοιρινό)
- 90 γρ. ψωμί του τοστ
- 1 τμχ. αυγό (μικρό)
- 30 γρ. γάλα
- 1 τμχ. κρεμμύδι (μικρό)
- 30 γρ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
- ½ κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θυμάρι (ξερό)
- ½ σκ. σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
- Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί και το χτυπάμε μέχρι να γίνει ψίχουλα.90 γρ. ψωμί του τοστ
- Συνεχίζουμε στο μπλέντερ και με το κρεμμύδι μας.1 τμχ. κρεμμύδι
- Ψιλοκόβουμε το μαϊντανό και το σκόρδο (αν έχουμε πρέσα ακόμα καλύτερα).1 κ.γ. μαϊντανό, ½ σκ. σκόρδο
- Βάζουμε όλα τα υλικά μας μαζί με τον κιμά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με τα χέρια μας όλα μαζί. Βάλτε αρκετό αλάτι γιατί το χρειάζεται ο κιμάς.300 γρ. κιμάς ανάμεικτος, 1 τμχ. κρεμμύδι, 90 γρ. ψωμί του τοστ, 30 γρ. γάλα, 30 γρ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. μαϊντανό, ½ κ.γ. ρίγανη, ½ κ.γ. θυμάρι, ½ σκ. σκόρδο, 1 τμχ. αυγό, Αλάτι, Πιπέρι
- Στη συνέχεια πλάθουμε σε μπιφτέκια, ίδιου μεγέθους. Σε μένα με αυτή την ποσότητα κιμά βγήκαν 3 μέτρια μπιφτέκια.
- Αλείφουμε τον πάτο του κάδου μας με λίγο λάδι και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Προσέχουμε πάντα να έχουν απόσταση μεταξύ τους. Αν είναι πολλά τα ψήνουμε σε περισσότερες δόσεις.
- Ψήνουμε για 6 λεπτά στους 180 °C.
- Στα 6 λεπτά γυρνάμε τα μπιφτέκια μας και ψήνουμε για ακόμα 6 λεπτά.
- Αν έχουμε θερμόμετρό κοιτάμε το εσωτερικό από τα μπιφτέκια μας να έχει φτάσει τους 72 °C
- Όταν έχουμε ένα τέτοιο αποτέλεσμα τα μπιφτέκια μας θα είναι έτοιμα.
Tips
- Αφήνουμε 5 λεπτά στο πάγκο τα μπιφτέκια πριν τα κόψουμε/καταναλώσουμε.