Λουκανικοπιτάκια
Η πιο ωραία ζύμη κουρού που έχετε δοκιμάσει με μια διαφορετική γέμιση, πάμε λοιπόν να φτιάξουμε λουκανικοπιτάκια ή λουκανοπιτάκια για τους βόρειους φίλους μας. Πανεύκολη συνταγή, με την οποία μπορείτε να διατηρήσετε τα λουκανικοπιτάκια στην κατάψυξη και να ψήνεται όσα θέλετε όταν τα θέλετε μέσα σε 12 λεπτά.
Εξοπλισμός
Συστατικά
Για τη Ζύμη
- 210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 90 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (με ή χωρίς λιπαρά)
- 75 γρ. ηλιέλαιο
- 25 γρ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα αλάτι
- ⅓ κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γ. ξύδι
Για την γέμιση
- Λουκάνικα κοκτέιλ
- Κέτσαπ
- Μουστάρδα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ βάζουμε ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.210 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., ⅓ κ.γ. ζάχαρη, ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ, 1 πρέζα αλάτι
- Προσθέτουμε το ξύδι, το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ένα μείγμα. Και με τα χέρια μα σχηματίζουμε μια μπάλα.90 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 25 γρ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. ξύδι, 75 γρ. ηλιέλαιο
- Παίρνουμε το μισό μείγμα και το βάζουμε στο πάγκο. Και με ένα πλάστη το ανοίγουμε αλλά όχι πολύ λεπτό.
- Προθερμαίνουμε το air fryer στους 180 °C
- Με ένα ποτήρι ή ένα μπολ κόβουμε το ζυμάρι μας σε στρογγυλά κομμάτια, σε μέγεθος τόσο όσο να χωράνε τα λουκάνικα και να μπορεί να κλείσει η ζύμη.
- Στη μέση της κομμένης ζύμης βάζουμε το λουκάνικο, και ρίχνουμε λίγο κέτσαπ και μουστάρδα. Κλείνουμε τη ζύμη όπως στη φωτογραφία και πατάμε λίγο τις άκρες.
- Τοποθετούμε στον κάδο του air fryer ένα πατάκι σιλικόνης ή ένα κομμάτι λαδόκολλας (ή και τίποτα) και βάζουμε τα λουκανικοπιτάκια.
- Ψήνουμε για 7 λεπτά στους 170 °C, γυρνάμε και ψήνουμε πάλι για ακόμα 5 λεπτά στους 180 °C.
- Σερβίρουμε
Tips
- Μπορούμε φυσικά να κάνουμε μεγαλύτερη δόση και να τα βάλουμε στην κατάψυξη. Ψήνουμε χωρίς απόψυξη στους ίδιους χρόνους περίπου (ίσως χρειαστεί 2-3 λεπτά παραπάνω ανάλογα το air fryer που έχετε).
- Στη γέμιση μπορείτε να βάλετε ό,τι υλικό θέλετε σε μικρές ποσότητες για να μην ξεχειλίσει. Ταιριάζει πολύ και κάποιο κίτρινο τυρί που να λιώνει.